Home Breaking News Stiri Personale Cursuri GRATUITE de formare in turism cu specializarea director de hotel sau in alimentatie publica

Cursuri GRATUITE de formare in turism cu specializarea director de hotel sau in alimentatie publica

8 min read
0
0
220

În contextul unei oferte de servicii turistice mult mai largă faţă de paleta anilor `90, a devenit evidentă nevoia profesionalizări accentuate în rândul persoanelor care administrează unităţi hoteliere si de alimentatie publica.

Această profesionalizare se traduce în fapt prin trecerea de la un pachet minimal de servicii, care presupunea doar furnizarea de cazare şi hrană, la un pachet mult mai complex care vizează adaptarea constantă la nevoile pieţii. A administra cu succes un hotel sau un restaurant înseamnă să ştii să atragi clienţi şi să îi faci pe aceştia să revină de fiecare dată, înseamnă să ştii să comunici şi să ştii să promovezi, aspecte care presupun aplicarea unor cunoştinţe din domenii variate.

Turismul recreativ si culinar în România este unul din sectoarele care a cunoscut o creştere constantă în ultimii anii, creând astfel o piaţă concurenţială pentru toţi cei care lucrează în acest domeniu. Indiferent de motivaţia pentru care alegem să mergem intr-un hotel sau un restaurant (o simplă cină, pentru a ne întâlni cu prieteni sau pentru organizarea unor evenimente importante din viaţă noastră etc) un lucru este cert – alegem o unitate turistica în funcţie de calitatea serviciilor furnizate de personalul acestuia. De aceea, este necesar ca persoana responsabilă cu conducerea unui restaurant să fie un profesionist în domeniu, să deţină competenţele necesare pentru a administra resursele umane, materiale şi financiare astfel încât totul să funcţioneze perfect.

Prin cursul de formare profesională pentru ocupaţiile “Director Hotel” & “Director in Alimentatie Publica”, venim în întâmpinarea nevoilor pieţii de formare din sectorul turism.

Obiectivele cursului:

• asigurarea competenţelor manageriale de organizare şi conducere eficace a unui restaurant sau a unei structurii de cazare

• asigurarea competenţelor necesare de marketing şi promovare a unui restaurant sau a unei structurii de cazare

Descrierea cursului de formare:

Cursul se adresează tuturor persoanelor angajate în domeniul turistic din judeţul Prahova. Tematica cursului de formare urmăreşte dobândirea competenţelor stipulate prin standardul ocupaţional elaborat pentru ocupaţia director hotel si director alimentatie publica, conform cerinţelor angajatorilor din domeniu. Cursul este împărţit în nouă module de formare, care se desfăşoară pe parcursul a 200 de ore de teorie şi practică, în cadrul cărora se vor furniza informaţii teoretice, se vor analiza studii de caz şi se vor dezvolta proiecte. Examenul de absolvire constă într-un test scris şi în elaborarea unui proiect care va fi prezentat în faţa unei comisii după terminarea cursului de formare. La sfârşit, cursanţii vor primi un certificat de absolvire recunoscut la nivel naţional de către CNFPA – Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Cursul este absolut GRATUIT iar cursantii vor primii subventii / burse de merit (1200 RON, dupa promovarea examenului de absolvire).

Conţinut tematic curs:

  • comunicare organizaţională şi negociere în afaceri
  • managementul resursei umane
  • legislaţie specifică
  • utilizarea tehnologiei informaţiei în unităţile de restauraţie si de primire turistică din turism
  • igiena şi securitatea muncii
  • management hotelier si al activităţii de servire – producţie culinara
  • management resurselor financiare
  • management strategic şi operaţional
  • marketingul hotelier si al unitatilor de alimentatie publica
  • managementul calităţii în gestionarea structurilor de primire turistică si unităţii de restauraţie

Competenţe dobândite de participanţi:

  • capacitatea de a organiza în mod eficient resursa umană
  • capacitatea de analiza riscurile şi de a propune soluţii
  • capacitatea de a cerceta şi analiza piaţa hotelieră / alimentatie publica locală pentru stabilirea strategiei de marketing
  • capacitatea de a crea şi promova activitatea unităţii hoteliere sau de restauratie

Avantajele participării la curs:

  • beneficiezi de formare profesională în regim gratuit
  • obţii un certificat de absolvire care îţi atestă competenţele la nivel naţional
  • pentru absolvirea cursului beneficiezi de subvenţie
  • faci practică conform ultimelor standarde în domeniu
  • realizezi o etapă nouă în dezvoltarea carierei tale

Conditii de inscriere:

  • Angajat, manager sau actionar al unei organizatii (firme) din domeniul turismului
  • Varsta minim 18 ani
  • Diploma de bacalaureat
  • Domiciliul (sau viza de flotant) in judetul Prahova

Acte necesare inscrierii

  • Formularele standart (click AICI)
    • Copie carte identitate
    • Copie a celei mai recente diplome de studii
    • CV profesional
    • Adeverinta de la angajator
    • Copie certificate inregistrare firma
    • Copie act constitutiv – prima si ultima pagina
    • Dupa caz – copie certificate inregistrare PFA

Pentru informatii suplimentare:

Mihai Mircea Totpal
director general CRRT Busteni
0721.201.331 / 0720.900.669
crrtbusteni@yahoo.ro
 
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce avantaje iti ofera pardoselile epoxidice? Afla cat mai multe informatii utile despre acestea

Sa pui bazele unei constructii reprezinta o provocare in toata regula. Esti mereu preocupa…