Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni “ALPIN FILM FESTIVAL” un festival internațional de cultură și educație montană!

“ALPIN FILM FESTIVAL” un festival internațional de cultură și educație montană!

7 min read
0
0
734

Sâmbătă, 23 februarie 2019 la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni au avut loc trei evenimente culturale deosebite:

Cenaclul “Simion Bărbulescu” s-a întrunit într-o nouă şedinţă de lucru. Scriitoarea Valeria Ioniţă a prezentat câteva fragmente din romanul său aflat în lucru “Un film de Oscar”. Au urmat discuţii care au subliniat calităţile scriiturii Valeriei Ioniţă care se află la a II-a carte. Au mai lecturat poezii şi proză din creaţia proprie Niculina Ţerbes, Irene Postolache şi Eugen Serea. Întâlnirea de cenaclu a fost onorată de prezenţa dramaturgului Dinu Grigorescu, care a apreciat activitatea cenaclului caracterizată prin vivacitate şi înaltă ţinută.

Seara a fost vernisată expoziţia de sculptură şi pictură a artistului plastic Liviu Brezeanu. Lucrările expuse, atât cele de sculptură cât şi pestelurile, cu măiestrie lucrate, se înscriu într-o viziune modernă a artei care sublimează materia esenţializând-o până la idee. Din opera sa răzbat cu uşurinţă idei care se înscriu într-o tematică generoasă aceea a iubirii, a maternităţii şi fertilităţii, a luptei şi unităţii contrariilor etc.

Vorbitorii au scos în evidenţă calităţile artei lui Liviu Brezeanu. La vernisaj a participat şi viceprimarul oraşului Pucioasa, localitatea de baştină a artistului, care a vorbit despre activitatea şi personalitatea acestuia.

Seara s-a încheiat cu un frumos recital, “Sfârşit de iarnă în suflete… de flaut”, în care tineri artişti, elevi ai Colegiului Naţional de Muzică “George Enescu”, au interpretat la flaut, clarinet, fagot şi pian lucrări de mare virtuozitate din creaţia românească şi universală.

Sâmbăta care urmează, 02 martie 2019, Buşteniul va fi una din gazdele Festivalului Internaţional de Film Alpin. Manifestare de anvergură ajunsă la a IV-a ediţie, festivalul se întinde atât în timp, pe perioada 26 februarie – 03 martie, cât şi în spaţiu, cu evenimente la Braşov, Predeal şi Buşteni. Festivalul se remarcă şi prin diversitatea evenimentelor: vor fi expoziţii de fotografie, lansări de carte, filme documentare, evocări şi povestiri de experienţe din expediţii montane precum şi Gala Alpinismului Românesc.

La Buşteni se vor desfăşura următoarele evenimente:

  • La ora 11.00, proiecţia filmului documentar “Pentru eroii care ne-au lasat o ţară”
  • La opra 12.30, lansare de carte. Este vorba de cărţile „Noi, cei de la Știința” de Petru Suciu şi „O croazieră pe Dunăre” de Niculae Petrescu;
  • La ora 15.00, Gala Alpinismului Românesc;
  • La ora 19.00, proiecţia filmului documentar “Bonington Mountaineer – MAREA BRITANIE – 2017”

Accesul publicului la evenimente este liber.

Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…