Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Andrei Centiu, in prima jumatate a ierarhiei la Jocurile Olimpice de tineret

Andrei Centiu, in prima jumatate a ierarhiei la Jocurile Olimpice de tineret

3 min read
0
0
252

Dupa ce a ocupat locul 30 la proba de Super G si locul 24 la Supercombinata Alpina, schiorul Clubului Sportiv Caraimanul Busteni, Andrei Centiu (in foto), a participat si la concursul de Slalom Urias din cadrul Jocurilor Olimpice de iarna pentru tineret – Innsbruck 2012.

Proba s-a desfasurat pe partia Olympia, punctul de plecare fiind la 1352 m, iar cel de sosire la 1032 m. In prima mansa, Andrei a incheiat cu al 31-lea timp dintre cei 64 de sportivi care au luat startul, sosind cu o intarziere de 5,74 secunde fata de primul clasat, slovenul Miha Hrobat.

In a doua mansa, sportivul clubului prahovean s-a descurcat mai bine, coborand sub un minut, 58,39 secunde, iar in clasamentul general al probei a avansat pana pe pozitia a 23-a, la 9,38 secunde in urma austriacului Marco Schwarz, cel care si-a adjudecat medalia de aur.

In concursul de schi de la Jocurile Olimpice de tineret a mai concurat si prahoveanul Daniel Pripici, de la CSS Sinaia, acesta luand parte la proba de sprint la schi fond. Au concurat 30 de sportivi, grupati in cinci serii a cate sase participanti. Pripici s-a situat pe ultimul loc in seria sa, la peste sase secunde de primul sosit, ratand, astfel, calificarea in semifinalele probei, la care au promovat numai primii doi sportivi.

Sperante pentru primele locuri

Trebuie mentionat faptul ca, astazi, va avea loc proba de skeleton, la care reprezentantul Clubului Sportiv Orasenesc Sinaia, Cosmin Chioibasu, vizeaza unul dintre primele sase locuri. Iar dupa primele sesiuni de antrenamente pe partia de la Innsbruck-Igls, acesta poate fi increzator in sansele sale, situandu-se in zona locurilor 4-6 de fiecare data.
De asemenea, maine va avea loc intrecerea de bob feminin, la care pentru Romania participa sportivele de la CSO Sinaia – Ana Constantin si Andreea Grecu. In antrenamentele probei, acestea s-au descurcat bine, fiind in grafic pentru obiectivul stabilit, clasarea intre primele sase echipaje.

Petre APOSTOL
SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…