×

Anuarul istoricilor câmpineni

Anuarul istoricilor câmpineni

18 Anuarul istoricilor câmpineniTreptat, treptat, depăşind vicisitudinile vremurilor, Câmpina reintră în „lumea bună” a cercetării ştiinţifice. Astfel, în cadrul Colocviului dedicat Zilei Câmpinei, a fost lansată lucrarea Anuarul Societăţii Naţionale de Ştiinţe Istorice din România – filiala Câmpina (SNSIR – FC), 2010, coordonator prof. dr. Gheorghe Râncu.

Comunicările/ articolele, păstrând sobrietatea colocvială, sunt redactate îngrijit (conceptual, metodic şi ştiinţific), demonstrând o bună şi amplă documentare.
Fin cercetător al „fenomenului istoric”, cu o amplă experienţă redacţională, prof. dr. Gheorghe Râncu şi-a pus amprenta compoziţională asupra cărţii, selecţionând minuţios materialele, pe care le-a grupat în capitolele: „Scurt istoric al Filialei Câmpina a SNSIR”; „Istoria locală”; „Istoria românilor” şi „Anexe”.
Dintr-un „Scurt istoric” aflăm că SNSIR a luat fiinţă la 9 iunie 1949, la iniţiativa unui grup de academicieni şi profesori universitari; Filiala Prahova a SNSIR s-a constituit în anul 1950, la îndemnul prof. Nicolae Simache, iar subfiliala Câmpina s-a organizat în anul 1951, sub conducerea prof. Marcela Fera Măciuceanu. În anul 1988, prof. Gheorghe Râncu a fost ales preşedintele subfilialei Câmpina, iar din 2007, la conducerea subfilialei au fost cooptaţi şi prof. Viorica Vâlcu şi Ionică Furdui.
Cartea se încheie cu „Componenţa subfilialei Câmpina” a SNSIR, în perioada 1979-1988, după 1993, precum şi cu fotografii-document de la organizarea, la Câmpina, a Consiliului Naţional al SSIR din 29-30 mai 2009.
Prin varietatea şi complexitatea problematicii abordate, Anuarul… constituie un îndrumar pentru iubitorii de istorie locală şi naţională a României. (Theodor MARINESCU)

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed