Home Aşa va arăta Teatrul în 2012

Aşa va arăta Teatrul în 2012

9 min read
0
0
190

În acest an lucrările se axează pe amenajările din partea administrativă a clădirii, iar anul următor se vor moderniza sălile de spectacol şi foaierul. La final va fi refăcută faţada, dar şi arhitectura peisagistică din zonă

Modernizarea Teatrului „Sică Alexandrescu” continuă şi în acest an. Lucrările au început în perioada 2008 – 2009, când a fost înlocuită centrala termică, precum şi sistemele de încălzire şi ventilaţie – investiţii de 3,1 milioane lei. Anul trecut, lucrările s-au axat pe repararea întregului acoperiş şi a terasei, pentru că existau infiltraţii la fiecare ploaie. Au fost reparaţi în total aproximativ 4.000 mp, prin înlocuire de tablă şi izolaţie a terasei. Valoarea acestor lucrări s-a ridicat la 400.000 de lei, la care se adaugă suma de 60.000 de lei pentru lucrări în partea din spate a clădirii. În acest sens, clădirea Teatrului a fost dată în concesiune RIAL SRL, care aparţine municipalităţii, firmă care execută toate lucrările.
În acest an, lucrările de modernizare a Teatrului Dramatic au ajuns în interiorul clădirii. „Au fost finalizate lucrările la etajul 5, birouri, şi la etajul intermediar dintre 4 şi 5. Acum se lucrează la etajul 4 şi la antecamera Sălii Studio. În acest an vor continua lucrările la toate etajele, astfel că până la sfârşitul anului toată partea unde funcţionează sectorul administrativ al teatrului va fi finalizată. Clădirea are o structură foarte bună, existând grinzi precomprimate, aduse chiar din Uniunea Sovietică”, ne-a declarat directorul RIAL, Sorin Păltânea.
Pentru acest an bugetul alocat lucrărilor de reamenajare a Teatrului „Sică Alexandrescu” este de 450.000 de lei. „O reparaţie capitală a clădirii în care funcţionează Teatrul Dramatic era absolut necesară. De la darea în folosinţă a acestui Teatru, în anul 1959, aici nu s-a mai intervenit. Pereţii miroseau a mucegai, cădea tencuiala, iar centrala termică era deja un adevărat pericol. Trebuia să intervenim cât mai repede. Şi pentru a realiza întreaga lucrare am secţionat-o pe mai multe etape cu buget multi anual”, ne-a declarat primarul George Scripcaru.
Pentru anul următor sunt programate lucrările la sălile de spectacol, la scenă şi la foaier. Teatru dispune de două săli, respectiv Sala mare – cu o capacitate de 750 de locuri, şi cea Studio – cu o capacitate de 60 de locuri. Ultimele lucrări care se vor face la acest edificiu vor fi la faţadă şi în jurul clădirii, pentru a realiza peisagistica necesară unui lăcaş de cultură.
„Întreaga modernizare a Teatrului aduce un plus de imagine atât instituţiei, cât şi braşovenilor. Aşteptăm să înceapă lucrările şi la scenă, pentru că şi noi, actorii, avem nevoie de un confort dat de amenajări moderne”, ne-a declarat Claudiu Goga, directorul Teatrului.

Terasă închisă cu sticlă pentru o cafenea literară
Unul din restaurantele care funcţionau într-o parte a Teatrului Dramatic a fost deja evacuat, urmând ca şi cele din partea cu parcul să elibereze spaţiile. „Pe lângă lucrările de igienizare vor exista şi anumite modificări, pentru a folosi edificiul şi pentru alte activităţi culturale. De exemplu, vom amenaja o terasă închisă cu sticlă pentru a se putea privi priveliştea deosebită a oraşului, ne gândim să amenajăm o cafenea literară unde să aibă loc ore de lectură sau lansări de carte. Dorim ca teatrul să arate ca un sediu cultural adevărat”, a adăugat primarul George Scripcaru.

SURSA: http://www.bzb.ro

Renovari Teatrul Dramatic

Teatrul Sica Alexandrescu va avea o noua fata pana la sfarsitul anului viitor. Lucrarile, incepute in 2009, sunt in plina desfasurare. A fost terminata prima etapa, lucrarile la nivelul instalatiilor, centrala termica, ventilatiile si o parta din a doua etapa, lucrarile la acoperis si la fatada exterioara din spatele cladirii. Pentru prima etapa a renovarii, instalarea centralei si schimbarea sistemelor de incalzire si ventilatie, au fost investiti 3,1 milioane de lei. Acum se lucreaza la corpul administrativ.

George Scripcaru: „Aici va fi o terasa din sticla, o cafenea literala unde poti sa faci lansari de carte, expozitii de fotografie. Artistii vor fructifica acest spatiu. Vom face si o amenajara peisagistica la nivelul parcului din zona”.

In 2011 sint prevăzute lucrări de reparaţii interioare, iginenizări, reparaţii instalaţii electrice, instalaţii de iluminat, la partea administrativă, garderobă şi Sala Studio. Valoare estimată a lucrărilor este de 450.000 de lei. Au fost finalizat lucrările la etajul 5, birouri, şi la etajul intermediar dintre 4 şi 5. Acum se lucrează la etajul 4 şi la antecamera Sălii Studio, totodată la acest etaj se vor face şi recompartimentări. În acest an vor continua lucrările la toate etajele, astfel că până la sfârşitul anului toată parte unde funcţionează partea administrativă a teatrului va fi finalizată.

Mihaela Dragoi

SURSA: http://www.brasov2u.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…