Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Asfaltul de pe “drumul Babelor” transformă Parcul Bucegi

Asfaltul de pe “drumul Babelor” transformă Parcul Bucegi

3 min read
0
0
213

Începute în 2010 lucrările de reabilitare ale drumului judeţean 713 Sinaia – Şaua Dichiului – cabana Babele schimbă aspectul versantului de vest al Bucegilor. Platoul Bucegilor este o zonă montană protejată “Sit Natura 2000” iar accesul auto spre cabanele de la Piatra Arsă şi Babele era posibil – până acum – exclusiv pentru autoturismele de teren.

Modernizarea celor 16 km de drum judeţean a dus asfaltul până la intersecţia cu drumul forestier care ajunge la cabana Peştera şi a deschis astfel calea betonierelor spre golul alpin de la Şaua Dichiului.

Consiliile judeţene Dâmboviţa şi Prahova derulează acest proiect important care va aduce un plus de turişti pe versantul de vest al Bucegilor însă preţul plătit este destul de mare : turistul de asfalt va coloniza acest ultim refugiu al iubitorilor de munte şi drumeţii.

După Transfăgărăşan (DN 7C) şi mai nou Transalpina (DN 67C) aerul curat va fi înlocuit de fumul grătarelor iar din iarbă se vor ridica munţi …de gunoaie.

Video: DJ 713 – Drumul Babelor

Accesul pe Drumul Babelor cum mai este cunoscut DJ 713 se face din două direcţii, fie dinspre Sinaia de la intersecţia cu DN 71 Sinaia -Târgovişte o rută care va fi reasfaltată sau prin Târgovişte la câţiva kilometri după ce se trece de Moroieni.

Un indicator ne arată direcţia spre cabana Cuibul Dorului iar după virajul la stânga panourile de avertizare interzic circulaţia pe drumul în lucru dar şoferii nu respectă această restricţie.

Carosabilul se prezintă în condiţii bune chiar dacă în mai multe zone s-a lăsat sau este foarte îngust şi nu permite trecerea a 2 maşini în paralel.

După aproximativ 7 kilometri asfaltul se termină dar orice maşină poate continua traseul spre Babele pentru că drumul este pietruit şi nivelat.

Bucuria şoferilor este în acelaşi timp şi coşmarul turiştilor care sunt nevoiţi să părăsească vechea potecă din cauza norilor de praf ridicaţi în urma maşinilor şi a utilajelor de construcţii.

SURSA: http://www.romania-actualitati.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura…