Home Asociatiile de proprietari: Fondurile pentru reabilitarea blocurilor trebuie alocate direct …

Asociatiile de proprietari: Fondurile pentru reabilitarea blocurilor trebuie alocate direct …

2 min read
0
0
173

Fondurile pe care le acorda statul pentru reabilitarea termica a locuintelor ar trebui transmise direct proprietarilor, asa cum se intampla in Germania, pentru ca acestia sa decida pe cont propriu asupra executantului lucrarilor, considera reprezentantii Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat, organizatie non-guvernamentala (ONG) din care fac parte 15.000 de asociatii de proprietari, din 31 de judete.

“Cofinantarea de 50% din partea Guvernului trebuie sa fie alocata direct asociatiilor de proprietari, urmand ca primariile care au posibilitatea sa suplimenteze sumele alocate sa suplimenteze sumele alocate cofinantarii.

In toate cazurile, asociatia de proprietari trebuie sa fie cea care negocieaza si allege executantul, avand in vedere ca lucrarile se executa pe proprietate private si nu publica”, spune Mihnea. Marauta, presedintele Ligii.

Totodata, ONG-ul propune ca proprietarii care investesc in masuri de eficienta energetica sa beneficieze de deducere din impozitul pe venit pana la contravaloarea de 500 de euro annual.

Mai mult, autoritatile ar trebui sa incurajeze obtinerea de credite garantate de stat pentru accelerarea proiectelor de reabilitare termica.

Actuala forma a programului prevede ca asociatiile de proprietari sa suporte 20% din costurile de reabilitare, iar autoritatile central si cele locale, restul. Anul trecut insa, cel putin in Bucuresti, cu exceptia sectoarelor 6 si 4, primariile au decis sa preia procentele cu care ar fi trebuit sa contribuie asociatiile de proprietari.

SURSA: http://media.imopedia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…