Home Breaking News Stiri Prahova Stiri Campina Astazi a fost inaugurat primului bazin didactic de înot construit prin programul CNI

Astazi a fost inaugurat primului bazin didactic de înot construit prin programul CNI

5 min read
0
0
1,145

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a participat astăzi, 27 mai 2011, în Câmpina (jud. Prahova), la inaugurarea primului bazin de înot realizat în cadrul programului Bazine de înot derulat de Compania Naţională de Investiţii. Construcţia este destinată uzului didactic, cu posibilitatea de utilizare publică în afara orarului şcolilor din localitate, şi nu se adresează activităţilor competiţionale.

În municipiul Câmpina există 8 şcoli generale şi 5 licee, în care studiază aproximativ 7.500 de elevi care vor beneficia de bazinul de înot. Bazinul are o adâncime variabilă între 1,20 şi 1,80 m şi o dimensiune de 25 * 12,5 m. Este prevăzut cu 5 culoare de 2,5 m lăţime şi cu blocstarturi la capătul de 1,80 m adâncime, în conformitate cu normele europene. De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de înot vor avea acces la 2 vestiare, diferenţiate pe sexe, prevăzute cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar.

Totodată, în clădirea care adăposteşte bazinul de înot se regăseşte şi un cabinet de prim ajutor. Capacitatea bazinului este de 65 de persoane, construcţia fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori şi personalul de întreţinere.
Valoarea de investiţie suportată de CNI S.A. se ridică la suma de 5.499.113 lei cu TVA.

Programul Bazine de înot a fost aprobat în anul 2007. Până în anul 2008 s-au derulat procedurile pentru contractul de proiectare a proiectelor pilot, iar ulterior au fost obţinute avizele necesare. Predarea şi avizarea finală a proiectelor pilot s-a realizat în 2009. Astfel, licitaţiile pentru atribuirea contractelor de execuţie au început în august 2009, iar durata minimă de desfăşurare a acestor lucrări este de 12 luni.

SURSA: http://www.amosnews.ro

Premierul Emil Boc prezent vineri la Câmpina (Prahova), la inaugurarea unui bazin de înot, a jucat ping-pong în curtea de lângă clădirea în care se află bazinul, iar ministrul Turismului, Elena Udrea, a ţinut scorul.
Premierul Emil Boc a ajuns, vineri, la Câmpina, însoţit de ministrul Turismului, Elena Udrea, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru a inaugura primul bazin de înot realizat în cadrul programului “Bazine de înot” derulat de Compania Naţională de Investiţii.

Elena Udrea şi Roberta Anastase au venit îmbrăcate în roşu şi ţinând în braţe câte un buchet de trandafiri portocalii primiţi de la oficialităţi. Înainte de inagurarea bazinului de înot, premierul Emil Boc a jucat ping-pong cu primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, care este membru PDL. Partida s-a desfăşurat în curtea de lângă clădirea unde se află bazinul de înot.

Pentru a juca ping-pong, Emil Boc a renunţat la sacou, iar de pe margine ministrul Elena Udrea a ţinut scorul, în final premierul fiind declarat câştigător. Ministrul Turismului şi primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, au tăiat apoi panglica de inaugurare a bazinului, a cărui construcţie a început în anul 2010, Udrea spunând că “PSD a eşuat într-un astfel de program”.
SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Campina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…