Home Atentie, turisti! Risc de avalansa de gradul 4, din 5, in Fagaras si Bucegi

Atentie, turisti! Risc de avalansa de gradul 4, din 5, in Fagaras si Bucegi

2 min read
0
0
274

Nici bine nu s-a asternut prima zapada la munte ca problemele au si inceput sa apara. In muntii Fagaras si Bucegi e risc mare de avalansa. Toate traseele montane care se afla la altitudini mai mari de 1.800 de metri sunt inchise.

Zapada a cazut peste o pojghita de gheata, asa ca stratul, ajuns in unele locuri la 20 sau chiar 40 de centimetri, este extrem de instabil. In plus, a inceput sa se si topeasca, pentru ca temperaturile nu mai sunt atat de scazute ca si zilele trecute si tendinta este de crestere, dupa cum spun meteorologii.

Tot din aceasta cauza precipitatiile cazute in ultimele ore au ramas lichide, iar asta subtiaza si mai mult stratul de zapada si favorizeaza alunecarea lui.

In masivul Fagaras, in zona Balea Lac la Cota 2000, stratul de zapada masoara deja 30 de centimetri, iar temperatura este de 0 grade Celsius. Pe Varful Omu stratul de zapada are 46 de centimetri.

Salvamontistii le recomanda turistilor sa nu se aventureze pe traseele montane. Riscul mare de producere a unei avalanse se va mentine pana cel putin sambata dimineata.

SURSA: http://stirileprotv.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…