Home Moş Nicolae vine la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice

Moş Nicolae vine la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice

8 min read
0
0
291

Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale cu produse obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti, ediţia a XXVII-a, este organizat în fiecare săptămână, de vineri până duminică, la Academia de Ştiinţe Agricole si Silvice.

La cea de-a XXVII-a ediţie a “Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale”, obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti, vor participa peste 30 de producători. Bucureştenii vor avea, astfel, posibilitatea să aleagă dintr-o diversitate mare de produse tradiţionale din toate zonele ţării (Moldova, Bucovina, Ardeal, Muntenia, Olt, Dobrogea).

Şi pentru că la sfârşitul acestei săptămâni vine Moş Nicolae, organizatorii v-au pregătit foarte multe surprize pentru cei mici.

În tradiţiile româneşti are atribuţiile unui sfânt: apare pe cal alb vestind prima zăpadă ce va cădea în decembrie, păzeşte soarele,  stăpâneşte apele şi este patronul corăbierilor şi al podarilor. La Sfântul Nicolae se rugau oştenii când plecau la luptă. Sîn’ Nicoară ajută văduvele, orfanii şi fetele sărace, cărora le face zestre ca să se mărite. La Sfântul Nicolae se roagă şi hoţii, ca să-i ajută la isprăvile lor.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae mai este cunoscută şi sub numele de Crăciunul Copiilor. În ajunul sărbătorii sale, Sfântul Nicolae aduce daruri copiilor cuminţi sau împarte nuieluşe celor care au făcut trăsnăi.

Organizatorii „Târgului naţional” invită toate familiile să-şi aducă copiii, care vor petrece o zi de neuitat în spaţiul dedicat lor la ASAS. Cu această ocazie, ei vor afla direct de la producători cum e aşteptat Moş Nicolae acasă la ei, fie în Maramureş, Moldova, Oltenia sau Transilvania iar în ghetuţele lor vor putea găsi multe dulciuri şi amintiri alese de la Târgul de produse tradiţionale de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice adevărate surprize sănătoase de la Moş Nicolae.

De asemenea, aleea târgului îi va introduce în lumea poveştilor iernii prin multe oferte de carte aduse de editura Semne pentru toate vârstele. Copiii vor putea alege de la cărţi de colorat, cărţi de poveşti sau de divertisment, enciclopedii pentru copiii, literatură Fantasy, literatură universală şi multe surprize.

De la Ligia Ion, profesoară de la Facultatea de Horticultură puteţi învăţa ce înseamnă bradul, tuia şi cum poţi îngriji un astfel de ghiveci dar mai ales descoperi cum se face un aranjament personalizat.

Pentru amatorii de dulce, organizatorii au adus ciocolata de casa, baton cu nuca si ciocolata, chec cu miere, prăjituri cu nuca si mac.

Maramureşencele vor oferi deja binecunoscutele lor prăjituri tradiţionale – foi cu mere, prăjitură caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac, dar şi alte surprize.

Tot de la producătorii din Maramureş, bucureştenii pot cumpăra miere, fagure, propolis, dar şi dulceţuri şi siropuri naturale preparate în casă. Producătorii aduc mierea de salcâm, una dintre cele mai premiate produse româneşti pe plan internaţional, de mană, de rapiţă, zmeur, floarea soarelui, de tei, de castan.

Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor, fabricat, din 2006, de societatea comercială Cozonac Bujor SRL, cu produse de calitate ridicată datorită ingredientelor 100 la sută naturale. Cozonacul Bujor şi-a dezvoltat şi propria identitate vizuală sub care activează şi în prezent, punând deosebit accent şi pe componenta de promovare a afacerii. Totodată, Cozonac Bujor a devenit marcă înregistrată pe teritoriul României.

De la brânzeturi de Bran, la palincă de Maramureş, vin de Dealu Mare şi Valea Călugărească, mezeluri din Ardeal şi Maramureş. Legume şi fructe din Olt, produse tătăreşti din Medgidia, prăjituri ale maramureşencelor frumoase şi harnice, până la finele dulceţuri, toate într-o singură ofertă, asortată cu cântece de voie-bună, colinde si obiceiuri româneşti, sunt gata să vă întâmpine, de vineri până duminică, pe aleile de la Agronomie.

SURSA: http://www.exclusivnews.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…