Home Au început lucrările de modernizare a Grădinii Zoologice

Au început lucrările de modernizare a Grădinii Zoologice

3 min read
0
0
323

Proiectul de reamenajare a Grădinii Zoologice Braşov şi a spaţiilor aferente a intrat în linie dreaptă. În aproximativ o lună ar urma să fie gata extinderea şi reamenajarea spaţiului denumit „Bucătăria furajeră”, unde va fi pregătită hrana animalelor.

Reprezentanţii municipalităţii speră ca ulterior reabilitărilor, Grădina Zoologică să devină un real punct de atracţie pentru cei mici, dar şi pentru turişti. Obiectivul a fost inclus într-un program finanţat de Ministerul Mediului. Valoarea contractului este de 29,83 de milioane de lei, iar Ministerul Mediului va vira 22,23 de milioane de lei. Termenul de finalizare a fost stabilit pentru 31 august 2012.
Potrivit proiectului vor fi executate extinderi de clădiri şi spaţii, precum şi realizarea de imobile noi. În acest sens, va fi realizat un imobil care copiază specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr-Bran, unde vor fi găzduite animale şi păsări domestice.

Fără medic veterinar
Însă, dacă lucrările de reamenajare se desfăşoară conform graficului, conducerea Grădinii Zoologice nu a găsit, încă, un medic veterinar. Cel care asigura servicii de profil în cadrul obiectivului şi-a dat demisia în septembrie 2010, fiindcă salariul îi ajunsese la 600 de lei, mai mic decât al unui îngrijitor, care câştigă în prezent 800 de lei. Grădina găzduieşte acum peste 760 de animale din 65 de specii, care zilnic au nevoie de supraveghere şi îngrijire medicală. Factorii de decizie ai Grădinii Zoologice Braşov au încheiat pentru moment un parteneriat cu Direcţia Sanitar-Veterinară şi intenţionează să organizeze un concurs pentru ocuparea postului vacant.

Andreea TÃNÃSOIU

SURSA: http://www.mytex.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…