Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Avanpremieră – Piața centrală din Sinaia după model european

Avanpremieră – Piața centrală din Sinaia după model european

7 min read
0
0
677

Cinematograf, parcări subterane și zone de cumpărături la standarde europene …

Primarul Vlad Oprea își propune să acționeze atât asupra infrastructurii urbane, cât și sociale, astfel încât aspectele negative ale stațiunii să fie înlăturate și înlocuite de construcții arhitecturale elegante, în vederea creșterii atât a numărului de turiști, cât și a numărului de investiții străine în oraș.

Piata Unirii (2)Proiectul „Piața Unirii” urmărește în primul rând înlocuirea chioșcurilor și ansamblurilor alimentare amenajate necorespunzător cu o zonă comercială compactă, estetică și elegantă, în stil European. Acest lucru va avea un efect major asupra imaginii orașului, prin înlăturarea aspectului suburban și crearea unei atmosfere urbane corespunzătoare timpului și necesităților actuale.

În al doilea rând se urmărește realizarea unei zone de parcare tampon în zona centrală și sistematizarea zonei din spatele Primăriei orașului. Vor fi create peste 100 de locuri de parcare, degajând astfel zona centrală.

Concentrarea comerțului de tip „la stradă” într-o zonă comercială special construită va permite desfășurarea unui comerț elegant, în spații amenajate. Astfel se așteaptă atragerea de brand-uri puternice în Sinaia care vor duce la o creștere a bugetului local.

UN CASTEL ÎN CENTRUL ORAȘULUI

Piata Unirii (4)Din punct de vedere estetic se va realiza o zonă frumoasă, îngrijită și selectă, care să fie propice nu numai comerțului, ci și promenadei și divertismentului. Se pot observa aceste lucruri și analizând arhitectura de inspirație Bavareză a proiectului.

Implementarea conceptului urban „Piața Unirii” presupune o suprafață construită desfășurată de peste 6000 mp, în care se vor desfășura activități comerciale, servicii, parcaje și activități de petrecere a timpului liber.

CINEMATOGRAF ȘI DIVERTISMENT

În acest context, se vor obține: 2360 de mp suprafață comercială, împreună cu zone pietonale și de agrement, peste 100 de locuri de parcare cu o suprafață desfășurată de 3653 mp, 3 restaurante și un cinema, plus un adăpost subteran de protecție civilă. Valoarea estimată a investiției se ridică la aproximativ 3,1 milioane de Euro fără TVA.

AMPLASAMENT

Piata Unirii (1)La nord, viitoarea construcție se va extinde pe spațiul de parcare actual, adiacent Str. Unirii, vizavi de actuala Piață;

 • La sud se învecinează cu o construcție anexă a clădirii BCR de pe Bd. Carol, nr. 45;
 • La est se învecinează cu un rambleu spre soșeaua variantă ocolitoare a orașului pe DN 1;
 • La vest se învecinează cu noua aripă anexă a Primăriei și cu o zonă rezidențială existentă.

ACCESE ȘI CIRCULAȚII

 • Accesul auto se va face direct din Strada Unirii;
 • Accesul pietonal se va face direct din Strada Unirii, prin lărgirea trotuarului adiacent clădirii Primăriei.

CONSTRUCȚIA:

Se va realiza o construcție pe două niveluri care va adăposti spațiul de parcare. Suprateran se vor realiza două incinte. Incinta care se va afla în spatele Primăriei va conține noua piață agroalimentară a orașului, funcții comerciale, culturale și gastronomice. A doua incintă va conține funcții comerciale la parter, precum și alte funcții rezidențiale sau de agrement la etajele superioare. Ansamblul se va încadra în regimul de înălțime următor: Rhcorp- 2S+P+2E.

FINANȚARE

Piata Unirii (3)Investiția va fi făcută de un partener privat care va fi ales în urma unei analize a ofertelor, urmând ca între Consilul Local și acesta să fie semnat un contract de asociere în participațiune.

Prin contract partenerul privat își va asuma întreg costul proiectului și va pune la dispoziția Consiliului Local spații comerciale.

CONSTRUIREA ÎNTREGULUI COMPLEX VA DURA 2 ANI ȘI VA ADUCE 150 DE NOI LOCURI DE MUNCĂ

Pe întreaga durată a construcției se va solicita firmei care va ridica ansamblul să angajeze forță de muncă locală iar la final lucrătorii din spațiile noi vor fi recrutați din rândul sinăienilor.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
 • Cinema în haine noi la Ploiesti

  Trei săptămâni! Atât mai au de aşteptat ploieştenii până când pot veni la cinematograful d…
 • Speranţa în lumea cinematografului

  Cinematografele din Câmpina şi Comarnic ar putea fi, din nou, animate de bucuria localnici…
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…