Home Breaking News Stiri interne Bacalaureat 2015. Vezi AICI subiectele la limba romana – Bacalaureat 2015

Bacalaureat 2015. Vezi AICI subiectele la limba romana – Bacalaureat 2015

15 min read
0
0
342
Subiecte Română Bacalaureat 2015. Nu mai puţin de 169.000 de absolvenţi de clasa a XII-a susţin săptămâna aceasta probele scrise de la Bacalaureat. Dintre aceştia, 155.280 sunt înscrişi la proba de Limba şi Literatura Română, care are loc astăzi.
a627x0
b627x0
Elevii au de caracterizat un personaj din Marin Preda sau Ion Creangă, la Română, la Real
  • Subiectul I: De analizat un text numit “Trei Generaţii”, cu mai multe cerinţe, cum ar fi găsirea de sinonime.
  • Subiect II: Un text argumentativ despre importanţa sportului.
  • Subiectul III: De caracterizat un personaj din Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu
Rezolvare subiecte Română Bacalaureat 2015 – REAL 1. socoteai – credeai, deştepţi – inteligenţi 2. fonetic – rostirea împreună a două cuvinte; morfologic – desparte două cuvinte diferite 3. a da viaţă, a-şi lua viaţa, a salva viaţa 4. Tema iubirii 5. Substantivele în vocativ: „Ruxandră” sau „Şerban, Şerban, Şerban” 6. O modalitate de caracterizarea poate fi relaţia dintre cele două personaje sau notaţiile de la început, care denotă o trăsătură, spre exemplu: „stingherită, cu ochii în jos” 7. Aici putem să menţionăm şi alte funcţii ale notaţiilor autorului. În general, notaţiile scenice sunt adresa actorilor, regizorului sau scenografului. În cazul nostru sunt adresate personajelor pentru a reliefa anumite trăsături. Nonverbale – poziţia corpulu, mimică. Pauzele scurte sunt elemente paraverbale. Zgomotul paşilor – elemente referitoare la atitudinea pe care trebuie să o adopte cele două personaje. gestul prin care îi sărută mâinile – sunt elemente nonverbale 8. Prezenţa indicaţiilor scenice, modul de expunere predominant care este reprezentat de dialog. Şi ar fi fost bine să precizeze scena şi dialogul dintre Ruxandra şi Şerban UMAN
Subiectul I: De analizat un text numit “Trei Generaţii”, cu mai multe cerinţe, cum ar fi găsirea de sinonime.
Subiectul II: Text argumentativ despre rolul scriitorului în societate
Subiectul III: Relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic. Profesoara Ecaterina Stanca: Subiectele sunt accesibile, destul de uşoare. Mai rar a existat posibilitatea între a opta între perioada clasică (Ion Creangă), perioada interbelică (George Călinescu) şi perioada postbelică (Marin Preda). Paleta este destul de mare. În sfârşit cred că au răsuflat uşuraţi!
La primul subiect au totuşi un fragment din genul dramatig, unde ei se aşteptau la poezie. E uşor subiectul, nu pune mari probleme Cum să se pregătească elevii pentru prima zi de examen? Psihologul Copăceanu: Din păcate, la noi nu se pune accet pe acest lucru. Îmi aduc aminte că, atunci când eram în Anglia, profesorul meu coordonator mi-a trimis un email cu o listă lungă de recomandări, de la faptul că trebuie să dormi minimul 6 ore, că trebuie să ai apă cu tine, că nu e recomandat să înveţi noaptea, dimineaţa, înainte de examen, să mergi 20 de minute pe jos ca să fii mai relaxat
Ce faci dacă îţi dai seama că ai făcut o greşeală şi te demoralizezi? Copăceanu: Eu am o formulă: viaţa nu se termină cu examenului de Bacalaureat. Eu cred că de atunci începe. Dar este adevărat că dacă nu ai ştiut ceva la un examen, asta poate schimba starea ta de la celelate examene. Atunci trebuie să îţi mai dai o şansă Începând cu ora 11.00, puteţi urmări pe adevarul.ro rezolvarea subiectelor pe care elevii le-au avut de rezolvat luni la examenul de Bacalaureat. Elevii trebuie să se prezinte la centrul de examen cu aproximativ o oră înainte de începerea probei de BAC la Română, care se susţine între orele 9.00 – 12.00. Aceasta este recomandarea organizatorilor.
„În jurul orei 8 trebuie să fie la şcoală, la 8.30 intră în săli şi la 9.00 primesc subiectele la Română. În Bucureşti sunt aproximativ 17.500 de candidaţi, dintre care în jur de 2.700 sunt din seriile anterioare“, a spus pentru „Adevărul“ inspectorul Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Capitalei. În ceea ce priveşte procedura corectării lucrărilor în alte judeţe, o noutate introdusă anul acesta de mai-marii din Educaţie pentru a evita posibile tentative de fraudă a examenului, Banu spune că inspectoratul este pregătit conform măsurilor dispuse de minister.
În ceea ce priveşte securitatea transportului lucrărilor în alte judeţe, Banu dă asigurări că acestea sunt „întotdeauna transportate sub pază militarizată“. „Le urez elevilor mult succes şi să nu aibă în gând să fraudeze examenul. Avem camere de supraveghere video şi sisteme audio în toate sălile de examen.
Înregistrările sunt stocate pe CD-uri şi arhivate, iar Ministerul Educaţiei face verificările prin sondaj şi în caz de sesizări“, a explicat Banu. Subiecte Bacalaureat 2015, de „nivel olimpic“ În ceea ce priveşte subiectele de la probele scrise de la Bacalaureat 2015, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat pentru „Adevărul“ că acestea vor fi de nivel asemănător cu cel primit de olimpici în sesiunea specială a Bacalaureatului şi că se respectă structura şi nivelul de dificultate din modelele publicate de Ministerul Educaţiei pe portalul subiecte2015.edu.ro. „Candidaţii pot să privească cu toată încrederea acest examen, subiectele vor respecta întocmai modelele publicate de minister, formulările vor fi clare, iar nivelul va fi echivalent cu nivelul subiectelor de la Bacalaureatul olimpicilor.
În ceea ce priveşte corectarea lucrărilor în alte judeţe, să nu se îngrijoreze, candidaţii nu sunt afectaţi absolut deloc de locul unde vor fi corectate lucrările“, a dat asigurări ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Bacalaureat 2015. Regulile din sala de examen În ceea ce priveşte regulile pe care elevii trebuie să le respecte în sala de examen, metodologia de organizare a Bacalaureatului aminteşte că elevii nu au voie să intre în examen cu materiale ajutătoare (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări), cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare.
Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor. Se interzice şi supraveghetorilor să intre în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, precum şi cu ziare, reviste, cărţi etc. Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut în metodologie pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli.
Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen, însă, în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări. ;
Calendar Bacalaureat 2015
  • 29 iunie, luni – proba la Limba Română
  • 30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă
  • 1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie
  • 3 iulie, vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie
  • 7 iulie, marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16.00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16.00 – 20.00
  • 8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor
  • 10 iulie, vineri – afişarea rezultatelor finale
SURSA: http://adevarul.ro
TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce mananci in vacanta? TOP 5 SFATURI utile pentru o alimentatie sanatoasa

Planificarea unei vacante ofera cu siguranta o stare de bine si sentimente pe masura. Pe l…