Home Biciclistul Filip Polc vine în Sinaia la competiţia Surmont Gravity Jam

Biciclistul Filip Polc vine în Sinaia la competiţia Surmont Gravity Jam

7 min read
0
0
248

Numărul 12 mondial în cadrul Cupei Mondiale UCI, Filip Polc, vine în România. Biciclistul va participa în acest week-end la competiţia Surmont Gravity Jam care se desfăşoară la Sinaia.

În 2010, Filip a câştigat deja 3 etape din cadrul Cupei Mondiale UCI în Columbia, Brazilia şi Chile. În 2009, slovacul se mândreşte cu trofeul Desafio No Moro, una dintre cele mai spectaculoase competiţii de downhill din lume.

Filip a urcat pentru prima oară pe bicicletă la vârsta de 4 ani, iar la 6 ani deja incepuse să se antreneze pentru BMX. După ce a participat la numeroase competiţii de BMX, biciclistul şi-a început cariera în downhill.

============

Concursurile de downhill din România se înmulţesc de la an la şi cresc văzând cu ochii, totuşi e deja o tradiţie ca în fiecare toamnă bobocii şi riderii să se numere la Sinaia! Avem astfel plăcerea de a vă anunţa că şi anul acesta sunteţi aşteptaţi la Sinaia, în weekend-ul 15-17 Octombrie pentru reluarea Surmont Gravity Jam!

Primul Surmont Gravity Jam a avut loc acum 4 ani, pe un traseu lejer şi distractiv, modelat rapid de prietenul nostru Geza, din ideea de a oferi ceva proaspăt unei scene avide de concursuri. De atunci, ştafeta a fost preluată şi ştacheta a fost ridicată de colegii noştri de la Stepdown Challenge, traseul a fost cosmetizat, nivelul cocoţat cu încă o treaptă, iar riderii au continuat să vină în urbea regală, bucurându-se de o zonă de dat complexă şi plăcută şi, nu în ultimul rând, de facilităţile oferite de noua telegondolă.

Bun venit la Surmont Gravity Jam 2010, un concurs închinat riderilor pasionaţi şi plăcerii de a te da! Traseul rămâne în bună măsură acelaşi din ultimii ani, doar că va fi ajustat cu ceva elemente noi şi ameliorat prin mai multe locuri şi va primi un start si finish surpriză, plus o secţiune nouă de început, întru satisfacţia cavalerilor gravitaţiei. Da, aţi ghicit: tot neobositul Kinda Geza va fi artizanul noilor elemente, ceea ce poate fi doar de bine!

Sistemul de cronometrare, crucial în orice cursă de downhill cu pretenţii, este acelaşi pe care l-am folosit în ultimii ani, are fotocelulă în perimetrele de start şi de finish, afişaj electronic pentru urmărirea timpilor curenţi şi este operat de profesionişti din lumea motorsportului, unde fracţiunile de secundă sunt apreciate cum se cuvine. Dar fiindcă încercăm să ducem lucrurile la următorul nivel, după cum enunţam mai sus, anul acesta vom avea şi un ecran ce va permite monitorizarea în timp real a evoluţiei participanţilor din diferitele clase dar şi senzori pentru timpii intermediari, pentru a menţine lucrurile palpitante până în ultima clipă!

Doritorii se vor înscrie pe site-ul nostru sau la race office-ul de la baza traseului şi vor lua startul într-una dintre cele patru categorii de concurs: Elite, Juniori, Masters şi Hardtail. Pentru detalii despre înscriere, formulare şi regulament, vă rugam să serviti link-urile aferente din meniu. Taxa de înscriere este de 30 RON pentru cei înscrişi pe internet până cel târziu în data de 13 Octombrie şi de 50 RON pentru cei ce ajung la înscrieri pe ultima sută de metri.
Urcările cu gondola se vor face pe cont propriu, utilizând cartela specială de 40 lei/5 urcări sau urcările individuale de 10 lei, după necesarul și motivația de dat a fiecărui participant.

Surmont Gravity Jam 2010 este un eveniment organizat de Surmont Club în parteneriat cu Primăria Sinaia şi susţinut de Burn, Trek, FunRide Shop Sinaia, Commencal, Dragon, Maxxis, TSG, Five Ten plus toţi ceilalţi sponsori şi parteneri cărora le mulţumim mult pentru suştinerea sportului nostru favorit!

SURSA: http://www.gravityjam.surmont.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…