Home BNR pune în circulaţie astazi o monedă de aur dedicată lui Nicolae Iorga

BNR pune în circulaţie astazi o monedă de aur dedicată lui Nicolae Iorga

3 min read
0
0
461

Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, luni, în scop numismatic, o monedă din aur dedicată aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Nicolae Iorga, potrivit unui comunicat al BNR. Moneda din aur, cu o valoare nominală de 100 lei, are o formă rotundă, cu diametrul de 21 milimetri, marginea zimţată şi greutatea de 6,452 grame.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice ,,Aniversarea a 140 de ani de la naşterea lui Nicolae Iorga” este de 1.450 lei, iar tirajul emisiunii – 500 de bucăţi.
Aversul prezintă un moment din istoria României – intrarea domnitorului Mihai Viteazul în Alba Iulia – suprapusă peste coperta unei lucrări de istorie scrise de Nicolae Iorga, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, stema României, anul de emisiune ‘2011’ şi valoarea nominală ‘100 LEI’.

Reversul prezintă portretul lui Nicolae Iorga şi semnătura acestuia, inscripţia în arc de cerc ‘140 DE ANI DE LA NASTERE’ şi anii între care a trăit savantul: ‘1871’ şi ‘1940’.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din aur din emisiunea numismatică ,,Aniversarea a 140 de ani de la naşterea lui Nicolae Iorga” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timiş ale BNR, începând cu data de 25 iulie, precizează comunicatul menţionat.

SURSA: http://www.capital.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…