×

Branul – cultură şi tradiţie gastronomică

Branul – cultură şi tradiţie gastronomică

1x159 Branul - cultură şi tradiţie gastronomicăUrmand traseul strabun al transhumantei, de la munte la ses, ciobanii din Bran, dar si din Moeciu, Brasov ori Sibiu, coboara de la munte cu telemea, urda, cas afumat, branza cu busuioc sau patrunjel, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama delicioasa, carnati si caltabos precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin. Intre 19 si 21 noiembrie, de vineri pana duminica, dis-de-dimineata pana dupa-amiaza tarziu, zeci de producatori asteapta vizitatorii la Muzeul Taranului Roman, la Piata Taraneasca, cu produse traditionale romanesti.

Si cum pastrama nu merge decat udata din belsug, v-am pregatiti must proaspat, preparat la fata locului, vin de butura, dar si palinca si licoare salajana.
Avem siropuri din muguri de brad si din fructe de padure, dulceturi de afine, capsune, merisoare; zacusti de ghebe si hribi; muraturi fara conservanti, pepene galben si rosu, mere, pere murate; prajituri ca la bunica acasa si cozonaci.

Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni, mierea de albine, mere si pere din livada, turta dulce, covrigi de la Pitesti si kurtos kalacs de la Lupeni. Din Muntii Apuseni veti gasi ceaiuri, tincturi si alifii terapeutice, iar la standul Apuseni Natural Products veti primi si consultanta gratuita.

Mesterii populari va vor intampina cu ceramica, obiecte din lemn, caciuli de blana si costume populare, iar duminica va inveselim cu dansuri si muzica populara.

La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate! Intre 19 si 21 noiembrie, de la 9:00 pana la orele 19:00, in curtea Muzeul Taranului Roman.

SURSA: http://www.amosnews.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed