Home BRD a dat credite prin "Prima Casa" de peste 250 mil. euro

BRD a dat credite prin "Prima Casa" de peste 250 mil. euro

2 min read
0
0
129

BRD-Groupe Societe Generale a acordat credite prin “Prima Casa” in valoare de 250 mil. euro, a anuntat, joi, institutia, la un an de la aprobarea primului imprumut in cadrul acestui program guvernamental.

Plafoanele aprobate pentru BRD in cadrul “Prima Casa 1” si “Prima Casa 2” sunt de 250 milioane de euro si, respectiv, 161 milioane de euro.

Lansat in iulie 2009 la initiativa guvernului, programul Prima Casa are in vedere sustinerea celor care doresc sa isi cumpere o prima locuinta prin acordarea unei garantii de stat pentru un credit imobiliar cu dobanda redusa.

Beneficiarii creditului sunt cetatenii romani care nu detin in proprietate o locuinta, individual sau in comun, si nici nu au in derulare un credit ipotecar.

Oferta bancii, care a acordat primul credit in cadrul programului “Prima Casa” in luna iulie 2009, cuprinde credite in euro, cu scadenta de pana la 30 de ani.

Avansul este de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei, iar valoarea maxima de pana la 66.500 euro, in functie de tipul imobilului finantat. Dobanzile la care BRD acorda credite sunt de Euribor la trei luni plus 2,4 puncte procentuale pentru imprumuturi cu scadenta pana la 20 de ani si de Euribor la trei luni plus 2, 65 puncte pentru durate intre 20 si 30 de ani.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…