Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Recomandare “CASA Mea” – Cabana rustica si prietenoasa cu mediul in Predeal

Recomandare “CASA Mea” – Cabana rustica si prietenoasa cu mediul in Predeal

6 min read
0
0
1,262

Piatra naturala are o calitate extrem de importanta, si anume aceea ca, in timp, in contact cu factorii atmosferici, se patineaza si devine din ce in ce mai rezistenta prin aparitia unui strat superficial protector.

Constructia prezentata face parte dintr-un complex turistic situat pe Valea Pietrisului – zona numita si „Trei Brazi”, situata la 5 km de Predeal, intr-un loc pitoresc in inima muntilor, cu o frumoasa panorama catre Paraul Rece, Bucegi si Piatra Craiului. Proprietarii spun ca acesta este locul ideal pentru drumetii, relaxare sau calatorii de afaceri.

Locul este o adevarata oaza de natura, frumusetea sa fiind data de spatiile largi si pline de verdeata. „Constructia impresioneaza prin imbinarea stilurilor clasic cu modern, lasand o impresie de neuitat, atat prin amplasamentul intr-un cadru de vis, cat si prin designul unic si foarte simplu”, spun proprietarii. Cabana face parte dintr-un complex compus din 5 vile ecologice din busteni, avand fiecare un design unic, cu un spatiu foarte aerisit, atat in exterior, cat si in interior, beneficind de tot confortul. Proprietarii spun ca inca de la inceput si-au dorit ca aceste vile sa fie intime, romantice, sa-i faca pe oaspeti sa se simta aproape de natura, lucru pe care, in final, l-au reusit.

O casa ecologica inseamna, in primul rand, sanatate pentru proprietari si are un impact minim asupra mediului. Daca pentru o casa obisnuita se folosesc zeci de saci de ciment si sute de caramizi, producerea acestora avand un impact negativ asupra mediului, in cazul unei constructii ecologice se folosesc doar materiale reciclabile, care se gasesc din abundenta in natura si care sunt puternic regenerabile.

In acelasi timp, produsele ecologice sunt durabile in timp, sunt putin poluante, iar din fabricarea si montarea lor nu rezulta cantitati mari de deseuri. Daca toate acestea nu v-au convins inca de avantajele unei constructii ecologice, puteti lua in calcul si faptul ca o astfel de casa are avantaje financiare prin reducerea cheltuielilor de intretinere, dar, totdata, va va apropia mai mult de natura.

Daca in ceea ce priveste beneficiile unei constructii din lemn nu sunt multe lucruri de precizat – intrucat acestea sunt cunoscute de toata lumea –, placarea fatadelor cu piatra naturala are la randul sau o serie de avantaje mai putin evidente. Piatra naturala este un material cu traditie in constructiile din Romania, regasindu-se chiar si pe peretii vechilor castele medievale, de unde reiese durabilitatea in timp a constructiilor realizate astfel. In prezent, piatra naturala se foloseste pentru placari exterioare sau la amenajarile rustice de interior, iar de cele mai multe ori acest material se regaseste in asociere cu lemnul. Cel mai des, piatra se zideste cu mortar, iar pentru a creste rezistenta constructiei in timp, zidul poate fi armat, din loc in loc, cu elemente metalice si poate fi legata structural de piloni de rezistenta turnati in beton.

Culorile multiple, dar si formele variate si neregulate permit constructorilor sa foloseasca piatra in combinatie cu lemnul natur sau fierul forjat. Partea cea mai buna este ca piatra naturala este un material ieftin si usor de procurat, avand valoare neperisabila in timp; este extrem de rezistenta la ciclurile inghet-dezghet, la agresiunea factorilor atmosferici nocivi si la aproape orice tip de atacuri fizice sau chimice.

Material realizat cu sprijinul Complex Harmonie Predeal www.harmonie.ro
SURSA: http://www.casamea.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…