Home Breaking News Rotary Club Targoviste – 10 ani de la infiintare

Rotary Club Targoviste – 10 ani de la infiintare

7 min read
0
0
652
Membrii Clubului “Rotary Valea Prahovei” urează prietenilor rotarieni de la “Rotary Club Târgoviște” mult succes, împliniri, forță de muncă și entuziasm în activitatea rotariană pe care o desfășoară de 10 ani.

La multi ani !

Acum 104 ani, Rotary International a fost creat pe baza unei idei clare: oamenii de caracter, inteligenti si cu moralitate solida se pot uni pentru a realiza impreuna mai mult decat ar putea realiza singuri. Rotary este o organizatie voluntara, formata din oameni care au o cariera profesionala.

Valorile principale ale Rotary sunt: actiunile, prietenia, diversitatea, integritatea. Actiunea – pentru ca a servi mai presus de sine este motto-ul rotarian si ratiunea de a fi. Prietenia – pentru ca ea a stat la baza Rotary. Diversitate – pentru ca in diversitate sta puterea. Integritate – pentru ca, daca Rotary se preocupa de ceva in mod special, aceasta este mentinerea unor standarde etice inalte in viata personala si profesionala.

Animati de aceste principii, un grup de entuziasti infiinta, la Targoviste, acum 10 ani, Rotary Club Targoviste. Pentru a celebra acest eveniment, a fost organizat, la finalul saptamanii trecute, un regal muzical sentimental, sustinut de catre Gheorghe Zamfir, sub bagheta lui Sabin Pautza. Concertul a fost realizat cu sustinerea Consiliului Judetean Dambovita, Centrului Judetean de Cultura Dambovita, Primariei Municipiului Targoviste, Universitatii Valahia din Targoviste si Teatrului Municipal Targoviste.

Managerul proiectului a fost Felix Goldbach. Prezentarea a fost asigurata de catre Gabriela Scraba – redactor sef adjunct al Redactiei muzicale Radio Romania. Dupa intonarea imnului Rotary, presedintele in exercitiu al Rotary Club Targoviste, Emilian Sarbu, a oferit diplome si plachete omagiale membrilor fondatori ai clubului. Ca o incursiune in timp, au primit acelasi tip de distinctii si primii zece presedinti: Marcu Ionel, Berbece Liviu, Popescu Florin Aurelian, Tomescu Veronel, Jean Popescu, Grapa Stefan, Bate Teodor, Baros Viorel, Constantinescu Marius, Cotenescu Marius, Oros Calin.

A urmat regalul muzical sentimental sustinut de Gheorghe Zamfir, cel ce anul acesta, aniverseaza 70 de ani de viata si 55 de ani de cariera. Prestigiosul artist a introdus naiul in toate stilurile si genurile muzicale, revolutionand sunetul la scara universala, castigand sufragii unanime din partea celor mai mari muzicieni ai lumii. A obtinut peste 90 de discuri de aur si platina, 4 discuri de aur in Africa de Sud, 4 discuri de platina in Noua Zeelanda, 4 discuri de aur in Australia, 15 discuri de platina in Canada, batand toate recordurile, cu peste 50 de milioane de discuri vandute.

In Statele Unite obtine doua discuri de aur, fapt unic pentru un artist european. In Franta, Germania, Austria si Belgia primeste titluri si medalii, discuri de aur si de platina, ordinul Meritul Cultural al Frantei, titlul de ofiter si cavaler al Frantei, Belgiei si Luxemburgului. A fost primit de trei ori la Vatican, fiind primul muzician care a cantat in timpul mesei private a Papei Ioan Paul al II-lea, primind medalia Vaticanului si de doua ori diploma Universitatii Don Bosco din Roma. Primeste de doua ori medalia de aur a Asociatiei din cadrul Academiei “Arta – Stiinte si Litere” a Frantei, de doua ori premiul Academiei Charles Gros, premiul Titera de aur in Franta si Sagetatorul de aur in Italia, discuri de aur in Elvetia si Germania.

Gheorghe Zamfir este autor a peste 300 de lucrari in stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental si simfonic. Este, in acelasi timp, poet cu trei volume de versuri tiparite, scriitor, estet, cu doua volume de eseuri si aforisme, pictor – cu patru expozitii in tara si strainatate. A vandut peste 120 de milioane de discuri pe toata planeta si are peste 160 de discuri inregistrate. In prezent,

Gheorghe Zamfir este profesor asociat al Universitatii Valahia din Targoviste. Cu prilejul aniversarii Rotary, maestrul a concertat sub bagheta dirijorului, compozitorului si pedagogului Sabin Pautza, fiind acompaniat de Filarmonica Muntenia. In finalul evenimentului, Emilian Sarbu, presedintele Rotary Club Targoviste, a acordat distinctii celor doi maestri, precum si celor ce au contribuit la organizare. Banii adunati din vanzarea biletelor vor fi folositi pentru acordarea de burse tinerilor olimpici ai judetului Dambovita.

SURSA: http://www.ziardambovita.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

La ce sa fii atenta atunci cand cumperi o haina de blana de vulpe de pe Internet: 3 lucruri care conteaza

Faptul ca poti achizitiona online haine de blana este un mare avantaj, mai ales atunci can…