Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Călătoria cu trenul Bucureşti-Predeal, “mai rapidă”

Călătoria cu trenul Bucureşti-Predeal, “mai rapidă”

4 min read
1
0
205

Din decembrie, călătoria cu trenul Bucureşti-Predeal va dura doar două ore, cu o oră mai puţin decât acum, conform Mersului Trenurilor, iar denumirile de tren personal, accelerat şi rapid vor dispărea.

În momentul în care va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor, pe 11 decembrie, se vor ajusta preţurile la biletele de tren, şi va dispărea denumirea de Accelerat, Personal şi Rapid, iar pe unele magistrale va fi redusă durata călătoriei, potrivit Mediafax.

Trenurile de călători vor fi structurate şi tarifate în funcţie de serviciile oferite, în trei categorii astfel: Intercity (IC), InterRegio (IR), Regio (R), trenurile Regio reprezentând actualele Personale, iar cele InterRegio sunt fostele Accelerate şi Rapide.

Potrivit CFR Călători, din 11 decembrie vor circula cele trei categorii de trenuri atât în trafic internaţional cât şi în trafic local.

Tarifele la trenurile Regio şi Intercity se păstrează, iar preţul la trenurile de tip InterRegio va creşte cu aproximativ 12 la sută faţă de vechiul tarif al trenului Accelerat, dar cu aproximativ 22 la sută mai puţin faţă de vechiul tren Rapid.

CFR Călători va oferi şi noi reduceri “de fidelitate”: 10 la sută la călătoria cu două trenuri, 15 la sută pentru trei trenuri, 20 la sută pentru patru trenuri, procentele fiind aplicate la biletele întregi adult şi 50 la sută reducere pentru copii.

Odată cu noul Mers al Trenurilor vor fi create şi alte legături directe cu trenuri InterRegio, între Bucureşti şi Bistriţa, Bucureşti şi Târgu Mureş, Bucureşti şi Sibiu, Craiova şi Braşov, Braşov şi Sibiu, Bucureşti şi Timişoara, Satu Mare şi Constanţa, Constanţa şi Braşov.

Se reduc şi duratele de parcurs ale trenurilor de rang superior pe magistralele 200 Braşov – Curtici şi 300 Bucureşti – Oradea, în contextul finalizării lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare de pe Valea Prahovei.

La ora actuală durata de parcurs a unui tren Rapid între Bucureşti Nord – Braşov este de 3 ore şi 45 minute, iar în 2012, aceasta se va reduce la 2 ore şi 45 minute, la un tren InterRegio.

Bucureştenii vor putea astfel să ajungă iarna aceasta în staţiunile montane preferate de pe Valea Prahovei mai rapid decât cu maşina personală.

SURSA: http://www.romania-actualitati.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

One Comment

  1. Ada

    24 noiembrie 2011 at 9:49 PM

    Mda, chiar sper sa fie ceva dar ma indoiesc. Mai vedem. Oricum timpii sunt umflati binisor. Trenul Acc sau Rapid facea si inainte 2 ore si 10 minute din Bucuresti Nord pana in Busteni as ca mai mult de 2 ore 45 nu facea pana in Predeal. Deci probabil ca este o reducere de tImp dar nu asa de mare cat se pretinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alpin Film Festival revine la Brașov, Bușteni și Predeal

Alpin Film Festival – unicul eveniment din România dedicat culturii și educației mon…