Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Cam asta a fost… cu schiul pe Valea Mălinului

Cam asta a fost… cu schiul pe Valea Mălinului

3 min read
0
0
744

Duminică, 20 iunie 2012 am fost cu schiul pe Mălin. Da, aţi citit bine 20 IUNIE, chiar dacă pe calendar zicea 20 mai, zăpada este cam cum arăta în anii normali la sfărşit de iunie.

Povestea a fost cam aşa. Am urcat pe Valea Albă, cu schiurile în spate, vale care este întreruptă atât la săritoarea Cârnului cât şi la cea de sus, practic trebuie să le ocoleşti pe stâncă. Valea Mălinului are zăpadă destul de bună în partea de sus, dar foarte îngustă pentru 20. mai.

Mai jos, cam în dreptul vâlcelului secundar, valea este întreruptă rău. O cascadă şi o rimae fac destul de grea descăţărarea cu schiul în mână şi clăparii în picioare. Înainte de canion, unde este blocul prăvălit în iarna lui 2010/2011, valea este deasemeni întreruptă. Pe măsura ce se coboară, firnul devine tare şi neregulat, datorită ploilor torenţiale.

Din zona canionului, zăpada este ciudată, tare, şi denivelată, adevărată zăpadă de iunie. Canionul este foarte îngust, cu multe rimae deschise. Sub Poiana Mălinului, sub confluenţa cu Scoruşu, zăpada dispare pe o porţiune considerabilă, la intrarea în Canionul de Jos. Cu chiu cu vai, se poate schia până la capătul lui, dar mie personal nu mi-a făcut nici o plăcere, find total nepregătit psihic pentru tipul ăsta de zăpadă.

Cam asta a fost… o tură ca în alţi ani la sfărşit de iunie. Filmuleţul este mai concludent, şi fiecare poate să tragă concluziile proprii cam cum stă treaba pe Mălin.

SURSA: http://www.derdelus.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…