Home Cămara bunicii în Parcul Dimitrie Ghica

Cămara bunicii în Parcul Dimitrie Ghica

7 min read
0
0
1,034

Brânzeturile, produsele din carne de porc şi oaie, magiunul, turta dulce, vinul şi palinca, toate naturale, au lăsat gura apă sinăienilor şi turiştilor.

Zeci de producători din toată ţara au venit la sfârşitul săptămânii, în parcul din centrul oraşului, cu cele mai gustoase bucate şi cu băuturi tradiţionale. Produsele savuroase, preparate după reţete vechi de la bunica, i-au atras ca un magnet pe localnici şi turişti. Pe la standuri a trecut şi primarul Vlad Oprea, care a degustat din produsele expuse.

Târgul cu bunătăţi„Este timpul să ne întoarcem la ce este tradiţional, natural şi cât mai curat! Mă bucur că putem organiza la Sinaia, acum, în apropierea Sfintelor Sărbători de Paşte, un astfel de eveniment, cu atât mai mult cu cât ştiu că mulţi sinăieni mergeau la alte târguri similare din zonă. Sinaia oferă un cadru natural minunat şi o atmosferă ce îmbină frumos confortul zilelor noastre cu parfumul de altădată. Cred că este un succes, iar produsele sunt complet naturale, am şi degustat câteva din ele. Mă bucur că suntem prima staţiune de munte unde se organizează un astfel de târg. Vreau să continuăm cu aceste evenimente, să putem oferi sinăienilor şi turiştilor cât mai multe posibilităţi de a-şi petrece timpul liber, la sfârşit de săptămână. În multe ţări din Europa, a devenit deja o obişnuinţă ca în week-end, oamenii din localităţile respective să iasă în oraş şi să meargă la astfel de târguri de bunătăţi”, a spus Vlad Oprea.

Brânza de burduf de la Bran şi telemeaua, cârnaţii şi carnea afumată de la Lăpuşel, magiunul de Topoloveni, dar şi produsele apicole sau palinca de Zalău au fost la mare căutare. Preţurile, ceva mai mari decât la supermarket, nu i-au descurajat pe cumpărători, pentru că nici calitatea nu se compară. Producătorii au venit cu bucate preparate după metode originale. Daniela Bangălă, din Fundata, spune că are reţetele moştenite de la bunici. „Oferim mai multe feluri de produse din lapte de oaie şi de vacă. Reţetele sunt diferie, le-am moştenit de la bunicii noştri, iar foarte multe produse sunt atestate de Ministerul Agriculturii. Cea mai mare satisfacţie este atunci când produsele sunt apreciate de clienţi. Suntem producători cu tradiţie. Existenţa noastră este legată de creşterea animalelor şi prelucrarea produselor”.

Şi pe la standurile de produse apicole au trecut mulţi vizitatori. Sabin Bârnea este apicultor din zona Zalăului şi este mândru de ocupaţia sa. „Sunt producător şi am participat la multe expoziţii internaţionale. Ofer spre vânzare miere polifloră, miere de salcâm, produse bio, lăptişor, polen, tinctură de propolis, toate naturale sută la sută. Produsele apicole sunt foarte căutate pentru că sunt sănătoase”.

Degustarea şi aprovizionarea au fost obligatorii

Târgul cu bunătăţiNimic nu se compară cu savoarea mâncărurilor tradiţionale, aşa că toţi cei care au trecut pe la târg au fost încântaţi că au găsit produse nu doar gustoase ci şi naturale. Doamna Viorica Ventoniuc a venit la Târgul de bunătăţi pentru a cumpăra produse eco. „Sunt foarte bune. Este un lucru binevenit pentru Sinaia, pentru că doar aşa mai găsim şi noi produse bio, pregătite în casă, deoarece din magazine mâncăm doar E-uri”.

„Sunt bune, iar producătorii garantează că sunt naturale. Şi dacă ei spun aşa, îi credem”, a spus Turea Remus.

„Chiar bunătăţi sunt. Gustoase, naturale… mi-a lăsat „gura apă”. N-am putut să rezist şi am luat câte ceva chiar dacă am scos ceva din buzunar”, a spus domnul Vasile Ionescu.

Târgul a fost la prima ediţie şi a fost organizat de Primăria Sinaia în parteneriat cu S.C. Anghel Constantinescu şi Asociaţii S.R.L.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…