Home Breaking News Stiri interne Campanie Umanitară! Bătrânii și copiii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare au un număr de telefon la care pot cere ajutor

Campanie Umanitară! Bătrânii și copiii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare au un număr de telefon la care pot cere ajutor

9 min read
0
0
252

Mihai Căldăraru, Director General – Direcția Generală de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități, a anunțat că bătrânii și copiii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare, precum și persoanele cu dizabilități pot suna la numărul de telefon 0729733333 atunci când au nevoie de ajutor.

„Vom strânge alimente neperisabile (orez, ulei, zahăr, făină, mălai, paste, conserve, dulciuri) și produse de igienă (detergent manual, săpun, hârtie igenică) pentru semenii noștri care au nevoie de o mână de ajutor. În cazul în care aveți un aragaz sau un frigider funcțional de donat vă rugăm să ne anunțați. Știm câteva familii cărora le-ar prinde tare bine aceste electrocasnice”, a declarat Mihai Căldăraru, Director General – Direcția Generală de Asistență Socială și Persoane Dizabilități.

Voluntarii implicați în acestă campanie vor utiliza toate măsurile de prevenție a răspândirii virusului COVID-19. De asemenea, oricine dorește să se implice în acest proiect ca voluntar, partener sau donator este încurajat să scrie la adresa de e-mail:

dgaspcromania.ro@gmail.com sau să sune la numărul de telefon 0729733333.

Toți cei care doresc să se implice pot să dea un share la această postare, în așa fel încât mai mulți oameni să afle despre această inițiativă aflată în derulare.

SURSA: https://modernbuyer.ro

Mihai Căldăraru, campionul faptelor bune, ne inspiră în Săptămâna Generozității

Despre generozitate, fapte bune și mai ales cât de simplu este să îi ajutăm pe ceilalți cu ceea ce avem, într-o discuție deschisă cu Mihai Căldăraru.

Voință de fier. Putere de a lupta. Perseverență. Dorința de a ajuta și de a face bine. Curaj. Demnitate. Omenie. Pasiune pentru adevăr. Toate aceste atribute îl caraterizează pe Mihai Căldăraru, a cărui poveste de viață  emoționează și, totodată, inspiră.

Mihai Căldăraru este un tânăr de 33 de ani, din București, care și-a învins destinul. Viața nu a fost deloc blândă cu el și nu l-a menajat în niciun fel. Mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de părinți imediat după naștere. Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale i-au deteriorat starea de sănătate. Totuși, aceste încercări l-au ambiționat pe Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta și de a aduce bucurie copiilor care au trecut prin aceleași suferințe, asemenea lui. Lipsit de dragostea maternă și trăind printre străini, Mihai a luptat zi de zi să depășească provocările și să meargă mai departe.

Tânărul a ajuns să urmeze cursurile unei Şcoli de Arte şi Meserii, după care a urmat Şcoala Populară de Artă şi un curs de inspector de resurse umane. Abia după ce a părăsit orfelinatul, a putut înțelege drama copiilor instituționalizați, așa că și-a dedicat timpul, energia, resursele interioare pentru ajutorarea acestora. Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase.

Absolvent al Facultatății de jurnalism ,,Hiperyon”, Mihai Căldăraru împreună cu alţi doi prieteni proveniţi tot din centrele de plasament au înfiinţat Asociaţia MicNews și două publicații, cu ajutorul cărora a desfășurat mai multe proiecte, printre care se numără taberele la mare şi la munte pentru copii defavorizaţi, campaniile naţionale „Sărăcia Distruge Omenia”, „Rechizite pentru viitorul tău” etc.

Mihai Căldăraru este un om mic, dar cu un suflet mare și o minte ageră, care a reușit să se remarce prin muncă, seriozitate și caritate. Prin investigațiile și anchetele sale sociale a schimbat mentalități şi a venit în ajutorul copiilor abandonați, abuzați și bolnavi. Iar cea mai mare recompensă pentru el este zâmbetul de pe chipul celor nevoiași.

Dorind să aducă speranța unor zile mai bune, în aceste timpuri pline de încercări, Mihai Căldăraru se află acum în plină campanie umanitară, unde încearcă să adune sponsorizări pentru a le oferi celor care nu au posibilităţi financiare şi trăiesc la limita sărăciei.

Mihai Căldăraru a adăugat că sunt familii greu încercate în această perioadă peste tot în țară. Chiar dacă nu se poate ajunge la toate, este important să se ofere constant sprijin celor aflați în nevoie, cum ar fi părinții care au rămas fără locuri de muncă.

,,Eu, Mihai Căldăraru, am decis să pun umărul şi să-i ajutăm cu alimente și produse de igienă. În acest scop, am decis ca ziua mea de naștere să fie sărbătorită într-un mod diferit anul acesta. Cadourile pe care doriți să mi le oferiți mie, vor fi transformate în sprijin pentru aceste familii defavorizate din medii rurale”, a mai spus el.

SURSA: https://dgaspdca-aedopsromanania.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…