Home Breaking News Stiri Exclusive Simți că nu mai dai randament la muncă? Iată TOP 5 activități pe care să le faci în weekend ca să fii mai productiv în timpul săptămânii!

Simți că nu mai dai randament la muncă? Iată TOP 5 activități pe care să le faci în weekend ca să fii mai productiv în timpul săptămânii!

7 min read
0
0
832

Când îți dorești o carieră de succes, este imposibil să nu te stresezi la locul de muncă. Chiar și când ai parte de săptămâni mai lejere, oboseala se resimte la sfârșitul săptămânii fără să vrei. De aceea, în weekend ar trebui să-ți încarci bateriile pentru următoarea săptămână. Însă, trebuie să alegi cu atenție activitățile pe care le faci în weekend ca să profiți cât mai mult de zilele libere și să te simți mai energizat. Este foarte tentant să folosești weekendul pentru și mai multă muncă sau să stai pe canapea la televizor. Totuși, există alte activități care îți pot da un tonus mai bun și care te vor ajuta să te bucuri cu adevărat de cele două zile libere. 

Iată TOP 5 lucruri pe care poți să le faci în weekend ca să te pregătească pentru o săptămână mai productivă!

  • Citește

Cu siguranță ai un teanc de cărți pe care le-ai cumpărat de-a lungul timpului, dar pe care nu ai apucat să le citești. Este mult mai tentant să stai și să urmărești seriale ore întregi. Totuși, cărțile au beneficii pe care nu le regăsești la seriale. Prin citit îți dezvolți imaginația, iar dacă alegi să citești cărți de dezvoltare personală, sigur vei descoperi noi abilități pe care le poți folosi la serviciu. 

  • Fă o drumeție

Nu există un mod mai bun de încărcare a energiei e decât timpul petrecut în natură. O excursie la munte în weekend nu trebuie să fie neapărat costisitoare. Poți alege cea mai apropiată stațiune montană în care să faci un traseu. Hikingul are multe beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică. Prin urmare, echipează-te corespunzător, cu bocanci și rucsacuri de firmă rezistente și cool pentru toată familia ta, și bucură-te de natură!

  • Colorează 

Nu, coloratul nu este doar pentru copii. Dacă ai probleme de concentrare sau te confrunți cu anxietatea, atunci ar trebui să încerci să colorezi în weekend. Există cărți de colorat special pentru adulți sau poți căuta modele online pe care să le copiezi ușor și să le colorezi. Această activitate stimulează relaxarea și îmbunătățește concentrarea fiind asemănătoare cu o formă de meditație.

  • Scrie într-un jurnal 

Dacă nu îți permiți să mergi la un psiholog, atunci ar trebui să începi să scrii într-un jurnal. Nu trebuie neapărat să descrii ce ai făcut în ziua respectivă. Poți să te gândești la lucrurile care te macină și să le analizezi în timp ce scrii despre ele. Jurnalul poate deveni locul tău special unde poți să vorbești despre ceea ce îți e teamă să expui oamenilor apropiați. Poți scrie despre disputa pe care ai avut-o cu șeful sau despre cât de mult nu o suporți pe colega de la resurse umane. Însă, după ce te-ai descărcat, încearcă să te gândești cum te-a făcut experiența respectivă să te simți, să o legi de alte întâmplări asemănătoare din viața ca să descoperi adevărata sursă a problemelor tale și să îți dai seama unde trebuie să lucrezi. Astfel, poți deveni propriul tău psihoterapeut!

Cu alte cuvinte, nu ezita să-ți ocupi weekendul cu activități care sunt cu adevărat benefice pentru tine ca să te poți bucura de schimbări pozitive în activitatea ta profesională!

Sursa foto: Pexels.com 
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…