Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Campionatul Național de Oină la Bușteni

Campionatul Național de Oină la Bușteni

2 min read
0
0
232

Ultimele meciuri din returul Campionatului Național de Oină rezervat seniorilor au avut loc, în premieră, pe Valea Prahovei, în orașul Bușteni. Competiția s-a desfășurat în perioada 12-13 septembrie 2015 și a fost organizată de Federația Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului și Primăria și Consiliul Local Bușteni.

D3S_3915

În returul desfășurat pe Stadionul “Caraimanul” s-au întrecut cinci formații din Constanța, București, Cluj, Iași și Piatra Neamț. Clubul Sportiv “Frontiera Tomis” din Constanța a câștigat competiția din acest an, în urma unor partide intens disputate cu formația “Straja” din București, marea rivală din competițiile de acest gen.

D3S_3924

Competițiile de oină din țara noastră se desfășoară sub înaltul patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I. Acest joc este considerat sport național în țara noastră, fiind menționat pentru prima dată încă din timpul domniei lui Vlaicu Vodă, în anul 1364. În 1899, Spiru Haret, fost ministru al educației, a decis ca oina să fie introdusă în școli la orele de educație fizică și tot atunci au fost organizate și primele concursuri anuale. Federația Română de Oină a fost fondată în 1932, iar în acest moment există numai două federații de acest gen în lume, la București și Chișinău.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…