Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Azuga Campionatul national de ski alpin la Azuga

Campionatul national de ski alpin la Azuga

4 min read
0
0
620

De marti, 1.03.2011 pana joi, 4.03.2011 pe partia Sorica se va desfasura o proba din Campionatul National de Ski Alpin, organizat de Federatia Romana de Ski si Biathlon. Concursul se adreseaza atat seniorilor (baieti si fete), cat si juniorilor (baieti si fete), pentru fiecare dintre cele doua categorii existand doua probe: Slalom Urias si Slalom special.

Partia Sorica este omologata de Federatia Romana si va gazdui in 2013 proba de Slalom Urias din cadrul Festivalului European pentru Tineret.

SURSA: http://www.azugaski.ro

Duminica, de la ora 10, la Azuga, va fi organizat un concurs de schi fond, in amintirea campionului national Constantin Dobre, decedat in urma cu cateva luni, la doar 42 de ani. La aceasta competitie vor participa copii si juniori, existand si o proba speciala pentru fostii colegi de generatie ai celui comemorat. Organizatorii acestui eveniment sunt familia lui Constantin Dobre, Primaria Azuga, care va asigura prezenta asistentei medicale si a unui echipaj de salvamont pe partie, precum si cativa investitori din localitate, care au acceptat sa amenajeze partia de schi fond pe cheltuiala proprie. Competitiile de schi vor continua in Azuga, si in zilele de luni si marti: pe partia Sorica (foto) se va organiza Campionatul National de Schi Alpin – probele de slalom urias si slalom special. Astfel, luni se va desfasura concursul pentru juniori, baieti si fete, iar marti – cel pentru seniori, baieti si fete. Faptul ca Federatia Romana de Schi a ales Sorica pentru organizarea acestui eveniment este, in opinia membrilor administratiei locale, o dovada a starii foarte bune in care se gasesc partiile din statiune – infirmandu-se, inca o data, zvonul care a circulat, la sfarsitul saptamanii trecute, privind incheierea sezonului de schi la Azuga. Si pe partia Kalinderu din Busteni conditiile de schi sunt excelente, aici fiind asigurat un strat de 40 de centimetri de zapada. Potrivit lui Ion Vasilescu, seful Serviciului de Administrare a domeniului schiabil din localitate, succesul inregistrat de partia Kalinderu in acest an, gratie instalatiei de zapada artificiala, a facut ca incasarile Primariei Busteni sa creasca cu 30% fata de anul trecut. Si in Sinaia se va putea schia in acest weekend, partia din Valea Dorului fiind pregatita sa-i primeasca pe amatorii sportului alb in cele mai bune conditii. Potrivit Primariei Sinaia, turistii care aleg Valea Dorului pot conta pe un strat de zapada bine ingrijit, avand o grosime de 30 de centimetri.
(I.S.)

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…