La Centrul Social Pastoral al Mănăstirii Caraiman din Bușteni s-au organizat în perioada 23–25 februarie, lucrările seminarului cu tema „Planificarea strategică a serviciilor sociale în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor”, informează părintele Dorel Moţoc, consilier în cadrul Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Scopul acestui seminar a fost prezentarea și însușirea de către participanți a noțiunilor și etapelor din planificarea strategică.

La această sesiune de pregătire au participat angajați ai Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreuna cu consilierul eparhial responsabil, precum şi delegaţi ai protoieriilor și ai unor așezăminte din cadrul eparhiei.

Cursul face parte dintr-un șir de cinci module de pregătire ce vor fi organizate până în luna noiembrie 2011. În cadrul acestui proces va fi elaborată o strategie a Arhiepiscopiei Bucureștilor cu privire la activitatea ce va fi desfășurată pe plan-social filantropic precum și un plan operațional pentru primul an de implementare.

Această etapă a proiectului a început la Tismana, unde au fost instruiţi delegaţii Arhiepiscopiei Craiovei şi va continua în Arhiepiscopia Iaşilor.

Menţionăm că activităţile fac parte din proiectul „Reţea teritorială de furnizori creştini de servicii sociale – parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale” ID 21561, proiect co-finanţat din Fondul Social European prin POSDRU şi implementat în Arhiepiscopiile Bucureştilor, Iaşilor şi Craiovei de Organizaţia Internaţională de Caritate Creştin-Ortodoxă (IOCC România), în parteneriat cu Patriarhia Română şi Federaţia Filantropia.

SURSA: http://www.basilica.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti un magazin de biciclete? Vezi TOP avantaje pentru care merita sa cumperi dintr-un magazin online

Mediile de achizitie online s-au diversificat foarte mult in ultima perioada si acopera ar…