Home Breaking News Stiri interne Care sunt cei mai bogați țigani din România: Vezi AICI topul !

Care sunt cei mai bogați țigani din România: Vezi AICI topul !

7 min read
0
0
368

După șase luni de interviuri și reportaje în comunități țigănești și analize a sute de firme, site-ul VerticalNews a reușit să realizeze topul celor mai înstăriți 50 de țigani din România. Pentru clasament s-a ținut cont de declarațiile de avere ale romilor și de activitatea economică înregistrată la Registrul Comerțului, valoarea afacerilor. Printre cei mai bogați țigani se numără maneliștii, precum Adrian Minune sau Nicolae Guță, care câștigă constant din botezuri sau nunți.

Ionelaş Cârpaci, cel mai avut ţigan

Astfel, pe primul loc se află Ionelaș Cârpaci, din Timișoara, cu o avere estimată la 13 milioane de euro. Cârpaci, un semianalfabet cu patru clase, așa cum chiar el însuși a mărturisit, conduce un clan de țigani care au pus mâna pe clădiri și terenuri în valoare de milioane de euro, aflate în centrul istoric al Timișoarei. De asemenea, este proprietar de cavouri într-un cimitir din Timișoara.

Ionalaș Cârpaci este cercetat penal pentru fals, uz de fals, dar se află în libertate și nu are voie să părăsească orașul. Potrivit sursei precizate, procesul său se tot amână, iar intelopul se declară nevinovat.

“S-a găsit vinovatul în persoana mea, un om cu patru clase, care nu aș reuși nici să citesc aceste dispoziții, dar să le falsific? EU sunt singurul din așa zis grup care sunt semianalfabet și care sub nicio formă nu pteam nici falsifica dispozițiile respective și nici contribui la acestea”, a declarat interlopul.

Pe locul doi, Lucia Seifert, 56 de ani, și soțul ei, Petru Jurj, care au o avere estimată la 11 milioane de euro. Averea acestora provine din afaceri imobiliare ilegale desfășurate în Timișoara. Cei doi soți dețin un palat țigănesc, sub formă de hotel, un apartament în centrul Timișoarei și un palat în construcție în același oraș, zona Modern.

Lucia Seifert și Petru Jurj sunt cercetați penal pentru comiterea a zeci de infracțiuni în Germania, unde au fost implicați în acte de escrocherie, declarații false în justiție, furt prin violență, loviri și răniri periculoase, deturnare, violare de domiciliu, fals în documente, extorcare calificată cu luare de ostatici și conducere fără permis.

Cu toate că aceștia au fost dați în urmărire internațională de Curtea de Apel Timișoara, în iunie 2011 magistrații au anulat mandatele de urmărire.

Locul 3 este deținut de bulibașa Ferdinand Stănescu, din comuna Grajduri, Moldova, cu o avere de 7 milioane de euro. Acesta deține palate, mașini luxoase, marca Mercedes, BMW, SUV-uri și mult aur. Deține o firmă prin face face negoț cu utilaje grele.

Silvian Ilie Filoti, zis și “Fulguță”, din Craiova, județul Dolj, se află pe locul 4, cu o avere estimată la 6,3 milioane de euro. Este președintele Comunității Etniei Romilor din Craiova și cel mai bogat rom din Oltenia.

“Fulguță” a preluat conducerea de la tatăl său și este cunoscut pentru activitățile de cămătărie. În urmă cu 3 ani i-a făcut fiului său o nuntă de un milion de euro, eveniment la care au fost invitați Adrian Minune, Florin Salam, Sorinel Puștiu, Nati Meir, Vadik Gigi Zavera și Bercea Mondialu.

Pe o poziție mai jos, locul 5, se află Toma Miuțescu, din Vâlcea, cu o avere de 6 milioane de euro. Miuțescu l-a susținut pe împăratul Iulian Rădulescu drept lider al țiganilor, când s-a proclamat în 1993, “împărat al romilor de pretutideni”.

Toma Miuțescu deține un palat și două societăți comerciale din Vâlcea și a fost implicat într-un scandal monstru cu un alt clan, în urma căruia a pierdut un miliard vechi de lei.

În primele 10 locuri ale clasamentului se mai află interlopul Bercea Mondial, care a fost arestat prevenitv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce și-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuț Anghel, zis Mercedes.

Vezi AICI lista completă a celor mai bogați ţigani din România!

SURSA: http://www.b1.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…