Home Cascada Urlătoarea (VIDEO)

Cascada Urlătoarea (VIDEO)

3 min read
0
0
161

Vremea frumoasă de la munte i-a scos din case pe iubitorii de trasee montane. Şi cum potecile din abruptul masivului Bucegi sunt înca pline de zăpadă la altitudini mari şi interzise accesului public, turiştii s-au mulţumit cu plimbările de la baza munţilor,la cascada Urlătoarea din apropierea staţiunii Buşteni,dar şi cu vizitele la Castelul Cantacuzino, din aceeaşi staţiune montană prahoveană.
Drumul spre Cascada Urlatoarea începe din apropierea staţiei de telecabina din Buşteni.Traseul este marcat cu punct roşu şi este accesibil tot timpul anului chiar şi turiştilor neexperimentaţi.După o pantă mai greoaie de la intrarea în padure,drumul continuă lin,iar în circa 3 sferturi de oră se ajunge la destinaţie.
Cascada Urlătoarea are aproximativ 18 metri înalţime şi este o superbă cadere de apă naturală din masivul Bucegi, cu un debit impresionant,iar denumirea de “Urlătoarea” vine tocmai de la sunetul puternic produs de caderea apei.Mulţi turişti au vizitat Castelul Cantacuzino din Buşteni,în condiţiile în care Peleşul a fost astăzi închis.Monumentul a fost construit în anul 1911 la comanda prinţului Grigore Cantacuzino, zis “Nababul” datorită averii sale impresionante pentru acele vremuri,iar după lungă perioadă în care a stat ascuns de privirile oamenilor,din diferite motive acum poate fi vizitat de iubitorii de munte şi de artă.
Castelul Cantacuzino din Buşteni are o istorie zbuciumată,în care perioadele de glorie au alternat cu cele de decădere,iar după preluarea clădirii de către comunişti,acesta a fost transformat în sanatoriu pentru angajaţii Ministerului de Interne.Recâştigat după revoluţie de către urmaşii lui Cantacuzino,el a fost vândut pentru o suma impresionantă unui investitor străin care a reuşit să-l introducă în circuitul turistic.

httpv://www.youtube.com/watch?v=s2QoalWDCvI

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Care sunt beneficiile de care ai parte cand investesti in hidroizolatii de calitate? Afla tot ce trebuie sa stii in acest sens!

Durata si rezistenta pardoselii pe care o alegi pentru terasa depinde intr-o proportie des…