Home Casele de pe Valea Prahovei, achiziţionate de bucureşteni şi constănţeni

Casele de pe Valea Prahovei, achiziţionate de bucureşteni şi constănţeni

2 min read
0
0
384

Cei mai mulţi clienţi ai agenţiilor imobiliare de pe Valea Prahovei provin din Bucureşti şi Constanţa, la polul opus aflându-se turiştii străini, care preferă să stea la hotel când vizitează staţiunile montane din această zonă.

Deşi puţine, tranzacţiile imobiliare cu case şi apartamente situate în staţiunile de pe Valea Prahovei se finalizează când cumpărătorii nu urmăresc neapărat cel mai mic preţ.

„Cei care au o situaţie financiară bună şi îşi doresc o casă de vacanţă nu se uită la bani. Cele mai multe persoane care cumpară, de exemplu, case de vacanţă în Sinaia sunt din Bucureşti, urmate de cele din Constanţa. În ceea ce priveşte străinii, aceştia preferă să viziteze staţiunea şi să se cazeze la un hotel, puţine fiind persoanele care îşi cumpără o casă de vacanţă” a precizat Sorin Durbac, agent imobiliar, pentru cotidianul Prahova.

Preţuri reduse

Un apartament cu două camere de pe Valea Prahovei se vinde cu un preţ ce variază între 40 şi 50.000 de euro, în funcţie de dotări, de zonă şi de etajul la care se află.

În ceea ce priveşte casele de vacanţă, metrul pătrat costă între 700 şi 800 de euro, în comparaţie cu 1.400 de euro cum se vindea în anul 2008, de exemplu.

Multe tranzacţii însă nu au loc, deoarece cumpărătorii sunt dispuşi să ofere preţuri mult mai mici decât cele cerute de vânzători.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…