Home Breaking News Stiri Brasov Castelul Bran a fost cel mai vizitat obiectiv turistic al României în 2013

Castelul Bran a fost cel mai vizitat obiectiv turistic al României în 2013

3 min read
0
0
648
Castelul Bran a înregistrat în acest an un număr de peste 490.000 de vizitatori, conform estimărilor lui Alexandru Prişcu, directorul obiectivului turistic.
totpal daily news

Alexandru Prişcu a declarat pentru Mediafax, că, în perioada ianuarie – noiembrie, Castelul Bran a avut un număr de 477.004 de plătitori de bilete, estimarea pentru luna decembrie fiind de 17.290 de vizitatori. „Având în vedere numărul total de vizitatori din anul 2012, valoarea anului în curs rămâne pe direcţie ascendentă, înregistrându-se o creştere de 5%“, a spus Alexandru Prişcu. El a mai spus că în 2013, din datele centralizate până în luna noiembrie, străinii reprezintă 68% din numărul total al vizitatorilor Castelului Bran, în timp ce vizitatorii români reprezintă un procent de 32%. De asemenea, Alexandru Prişcu a mai spus că la Castelul Bran au fost organizate mai multe evenimente private, dintre care 90% au fost dedicate unor companii, iar 10% unor persoane fizice. El a mai precizat că nu poate dezvălui informaţii privind personalităţile care au vizitat Castelul Bran în acest an, din cauza clauzelor de confidenţialitate.

Branul este una dintre atracţiile Braşovului Pe locul al doilea în clasamentul celor mai vizitate muzee din România în 2013 s-a situat Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu, care a avut în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie un număr total de 367.849 de vizitatori, după cum au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii instituţiei. Locul al treilea în topul celor mai vizitate instituţii muzeale din România este ocupat de Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din Bucureşti şi de Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Capitală, cu câte 350.000 de vizitatori. Şi Complexul Muzeal Peleş-Pelişor din Sinaia s-a regăsit în planurile culturale ale turiştilor, atrăgând până la 1 octombrie un număr total de 246.310 de vizitatori, dintre care 75% au fost români, iar 25% străini.

Până la sfârşitul anului 2013, reprezentanţii complexului muzeal estimează un număr total de 285.500 vizitatori, după cum au declarat aceştia pentru Mediafax.

SURSA: http://adevarul.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…