Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Castelul Cantacuzino la mare cautare

Castelul Cantacuzino la mare cautare

2 min read
0
0
194

Aproximativ 300 de turisti straini si romani au vizitat Castelul Cantacuzino din statiunea Busteni, in cadrul unei actiuni ce si-a dorit a pune in valoare potentialul turistic al Vaii Prahovei. Turistii au fost asteptati de oficialii localitatii in curtea castelului cu traditionalul obicei romanesc ce include degustarea de bauturi natural e, dar si paine si sare.

Turistii au fost foarte incantati atat de panorama impresionanta cat si de frumusetea curtii interioare dar si de castel in sine. In acordurile unei formatii de muzica veche turistii nu au ratat ocazia de a face fotografii si de a filma locurile cele mai spectaculoase in ideea de a populariza cat mai mult un obiectiv foarte important atat din punct turistic cat si al frumusetii sale.

Castelul Cantacuzino  este situat în cartierul Zamora din Bușteni, pe strada cu același nume. Clădirea castelului, ale cărei lucrări de construcție s-au finalizat în 1911, a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino , zis Nababul. Dupa o lunga perioada de conservare Castelul a reintrat in circuitul turistic fiind accesibil publicului larg.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

STATIUNEA BUSTENI – CAPITALA ALPINISMULUI ROMANESC, A TINERETULUI SI TURISMULUI MONTAN

Dragi locuitori ai orasului BUSTENI, Vin in fata voatra, pentru a doua oara, ca si candida…