Home Breaking News Stiri interne Castelul Mikes din Zabala, un hotel de lux in inima naturii, faimos si peste hotare

Castelul Mikes din Zabala, un hotel de lux in inima naturii, faimos si peste hotare

3 min read
1
0
417

Un castel transformat in unitate de cazare s-a dovedit a fi o idee numai buna pentru a atrage turistii in judetul Covasna. Castelul Mikes din comuna Zabala, care poarta in prezent numele de Zabola Estate, este o constructie ridicata in secolul al XVI-lea, care functioneaza in prezent ca si hotel. Faima acestui castel a ajuns peste hotare inca de acum cativa ani.

Castelul Mikes este situat in mijlocul unui parc dendrologic, la poalele Muntilor Carpati, pe 34 ha de padure. In urma cu cativa ani, edificiul a fost retrocedat urmasilor contelui Mikes, Gregor si Alexander Roy Chowghury, care au decis sa-l transforme intr-un hotel de lux.

Fost spital, actual hotel

De-a lungul timpului, castelul din Zabala a avut mai multe scopuri. In perioada comunista, constructia a servit drept scoala. Ulterior, a fost transformat in unitate spitaliceasca. Acum, castelul serveste drept unitate de cazare pentru turistii din tara si din strainatate, atrasi de peisajul si serviciile oferite.

Casa Masinilor a fost transformata in casa de oaspeti si dispune de 6 camere duble, sufragerie si camera de zi. Trei dintre camere poarta numele unor culori. Fostele grajduri au fost transformate in restaurant si spatiu dedicat evenimentelor.

Atractiv pentru turistii straini

Zabola Estate atrage anual o multime de turisti, mare parte veniti din strainatate. In anul 2008, castelul a fost prezentat ca o destinatie de vis in mai multe publicatii importante, de la New York Magazine si Exit Magazine pana la Harpe’s Bazaar si posturile de televiziune CNN, MTV si Duna Tv.

O noapte de cazare la Castelul Mikes costa in jur de 35-40 de euro de persoana, cu micul dejun inclus, pentru zilele din timpul saptamanii si circa 50 de euro in weekend.

SURSA: http://www.skytrip.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

One Comment

  1. Stoita Emilia

    9 noiembrie 2011 at 12:22 PM

    Super initiativa***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …