Home Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO alături de castelele din Bavaria

Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO alături de castelele din Bavaria

2 min read
0
0
435

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Rimetea, în judeţul Alba, că ministerul pe care îl conduce a început demersurile, împreună cu ministerul culturii german, pentru introducerea pe lista UNESCO a Castelului Peleş alături de castelele din Bavaria.

Kelemen Hunor a spus că Ministerul Culturii nu va putea introduce pe lista UNESCO doar o poziţie singulară pentru Castelul Peleş şi de aceea a început o serie de discuţii cu ministerul german al culturii, pentru introducerea castelului alături de castelele regale din Landul Bavaria.

Pentru Castelul Peleş am început discuţiile cu nemţii, cu Bavaria, pentru că nici Germania, nici Landul Bavaria, nu are posibilitatea de a include castelele regale din Bavaria şi nici noi nu avem cum să introducem o poziţie singulară pentru Castelul Peleş. Şi atunci vrem să mergem împreună cu Bavaria. Am fost în septembrie, octombrie, la Munchen şi am discutat cu omologul meu despre acest subiect. Avem şi acordul de principiu al Casei Regale de a introduce şi Castelul Peleş pe listă. Dar doar împreună putem merge, pentru că nici noi, nici bavarezii singuri nu pot”, a spus Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a spus că demersurile presupun includerea castelelor bavareze şi a Castelului Peleş direct pe lista UNESCO şi nu pe lista tentativă, deoarece aceasta este o anticameră a UNESCO şi procesul ar dura foarte mult timp.

SURSA: http://www.mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…