Home Breaking News Stiri interne Cât te costă minivacanţa de Ziua Îndrăgostiţilor

Cât te costă minivacanţa de Ziua Îndrăgostiţilor

8 min read
0
0
513

Bugetul necesar unui cuplu pentru un sejur de câteva zile într-o atmosferă romantică poate costa peste 500 de euro în străinătate şi 250 de euro în staţiunile din România.

Inimioare, ursuleţi, declaraţii de dragoste, cadouri şi ieşirile în oraş în doi sunt doar o mică parte din ritualurile de Valentine’s Day, sărbătoare americană, dar care le place şi românilor.

În timp, sărbătoarea a devenit un nou prilej pentru români de a-şi lua o minivacanţă, iar pentru hotelieri şi transportatori o oportunitate în plus de a-şi vinde serviciile.

Din păcate, anul acesta, Valentine’s Day pică într-o zi de marţi. Este destul de dificil pentru turişti să-şi prelungească weekend-ul, dar destul de convenabil pentru o primă vacanţă pe acest an. Oraşele asociate cu romantismul sunt, în primul rând, Paris şi Roma. Însă, la mare cautare pentru mijlocul lui februarie sunt şi Florenţa, Veneţia sau Praga.

Pe cont propriu sau prin agenţie?

Dacă nu v-aţi făcut încă planurile, puteţi încerca să vă rezervaţi chiar şi acum un hotel şi biletele de avion pentru o escapadă romantică în Europa. Spre exemplu, pentru un minisejur la Paris, cuplul de îndrăgostiţi va plăti 650-800 euro, dacă va pleca pe cont propriu în perioada 11- 16 februarie. Biletele de avion, la Wizz Air, costă 260 de euro pentru ambele persoane, iar cele cinci nopţi de cazare într-o cameră dublă la un hotel de trei stele, situat într-o zonă relativ centrală a capitalei franceze, costă 500 de euro.

Cine vrea să petreacă mai puţine zile la Paris are opţiunea unui zbor cu Blue Air, în perioada 12-15 februarie, ale cărui bilete costă 270 de euro pentru un cuplu. În ceea ce priveşte cazarea la hotel, aceasta îi va costa pe cei doi 350 de euro pentru trei nopţi.

Persoanele care nu vor să-şi oganizeze singure excursia mai au încă timp să apeleze la agenţiile de turism pentru o rezervare de Valentine’s Day. Timp mai este, însă pe măsură ce ne apropiem de 14 februarie, ofertele se scumpesc sau se epuizează. Spre exemplu, la Paris, pentru o perioadă de trei nopţi, cu cazare la un hotel de patru stele şi biletul de avion inclus, tariful este de 385 de euro de persoană, în oferta besttourism.ro.

La Veneţia, cu 500 euro de persoană

Roma este o altă destinaţie căutată în această perioadă. Spre exemplu, agenţia Christian Tour are în ofertă un pachet în valoare de 606 euro de persoană care include patru nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, transportul cu avionul şi taxele de aeroport. Tariful este ceva mai mic pentru cei care vor să meargă de Valentine’s Day la Veneţia.

Un astfel de pachet turistic porneşte de la 354 de euro pentru un cuplu şi include cazarea cu mic dejun pentru trei nopţi, la un hotel de trei stele în perioada 13-16 februarie. La această sumă se adaugă circa 180 euro de persoană biletul de avion, în oferta Europa Travel.

PACHETE  – Sejururile în ţară sunt mai ieftine

Deşi România are propria-i sărbătoare care celebrează iubirea, Dragobetele, tot Valentine’s Day este cea care-i aduce pe turişti în staţiunile montante pentru zile romantice în doi. Astfel, hotelierii s-au conformat şi au pregătit oferte pentru îndrăgostiţi. Un pachet turistic pentru perioada 13-15 februarie porneşte de la 482 de lei (aproximativ 110 euro) de persoană şi include cazarea cu mic dejun, la hotelul Orizont din Predeal, clasificat la patru stele, respectiv accesul la spa, program de masaj şi nelipsita cină romantică, în oferta agenţiei Transilvania Travel.

Tot în aceeaşi perioadă, la pensiunea Green Park, situată în apropierea Braşovului, preţul pentru un sejur de Sfântul Valentin este de 129 de euro de cuplu. În această sumă este inclusă pensiunea completă, iar oaspeţii sunt aşteptaţi cu o şampanie şi camera decorată cu petale de trandafiri şi baloane.

La Poiana Braşov, cuplul de îndrăgostiţi trebuie să-şi rezerve un buget de 119 euro de persoană pentru un sejur la hotelul Rina Vista, clasificat la trei stele. Preţul include două nopţi de cazare cu mic dejun, o cină romantică în noaptea de 12 februarie, cu o surpriză pentru fiecare cuplu, respectiv acces gratuit la saună.

SURSA: EVZ.ro 
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…