Home Breaking News Stiri Exclusive Cătălina Florina Florescu: „Inventing me – Exerciţii de re-Trăit”

Cătălina Florina Florescu: „Inventing me – Exerciţii de re-Trăit”

5 min read
0
0
922

Georgeta NEDELCU

LANSARE DE CARTE

Sala „Nicolae Romanescu” din cadrul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, a găzduit vineri, 15 iulie 2011, lansarea cărţii: „Inventing me: Exerciţii de re-trăit“, scrisă de Cătălina Florina Florescu, profesor dr. în Literatură Comparată la Institute of Tehnology, New Jersey, SUA.

Născută la Măcin, Tulcea, Cătălina Florina Florescu a absolvit Facultatea de Litere din Bucureşti în 1998. În 2003 a obţinut masteratul în Literatură Comparată de la Purdue University, SUA. În 2007, aceeaşi universitate i-a acordat titul de doctor în Literatură comparată. A predat la Purdue University, Rutgers University, St.Peter’s College. În momentul de faţă este cadru didactic la Stevens Institute of Technology în New Jersey, SUA. Acolo predă cursuri despre arta scrisului şi a conversaţiei. În martie 2011, Cambridge Scholar Publishing i-a publicat prima carte de critică „Transacting Sites of the Liminal Bodily Spaces”. A scris şi două piese de teatru: „Transitional Object” şi „Three as in Tri-Angle or the After-tastes of Life”. Pentru calitatea muncii depuse, a fost onorată cu distincţii precum „The Puskas Memorial Fellowship” şi „Purdue Research Foundation Grant”. Are un fellowshipoferit de Modern Language Assosiaction of America, unde a fost rugată să indexeze articole relevante despre viaţa trecută şi actuală a literaturii şi culturii române.

Într-o zi de vineri, în care soarele dogorea peste pământul oraşului Craiova – de ţi se lipea cămaşa pe tine – un eveniment literar a pus în mişcare zeci de oameni. Mişcările rectilinii şi unifome au ghidat paşii către Biblioteca Judeţeană „Theodor şi Aristiţa Aman”, unde, scriitorul şi-a dat întâlnire cu sufletul, pentru a păşi pe treptele abrupte ale discursului scriitoricesc. Inconfortul pe care mi l-a creat căldura toridă de afară, a fost răscumpărat de întâlnirea cu prietenii mei, scriitorii. Am făcut cunoştinţă la această lansare de carte cu scriitoarea Cătălina Florina Florescu, o persoană aparent firavă şi sensibilă. Ascultând-o povestind despre viaţa ei pusă în paginile acestei cărţi – „Inventing me: Exerciţii de re-trăit”, nu poţi să nu o îndrăgeşti. Este suficient să citeşti această carte, pentru a te bucura de sensibilitatea şi talentul autoarei.

Dacă suntem aici împreună, ca să vorbim despre unele lucruri care ne interesează pe toţi, înseamnă că avem ceva în comun. Moderatorul acestui eveniment a fost doamna Traşcă Nicoleta, purtătoarea de cuvânt a Bibliotecii Alexandru şi Aristia Aman din Craiova, care a luat cuvântul în deschiderea acestui eveniment. La eveniment au participa invitaţi de seamă precum: Dan Ionescu, redactor la Editura Scrisul Românesc; scriitor N.N. Negulescu, director Revista de Cultură Universală „Constelaţii Diamantine” – cel care a făcut şi prefaţa cărţii, Marian Malciu – scriitor şi poet din Slatina, Georgeta Nedelcu (subsemnata!)- scriitoare şi poetă din Craiova şi mulţi alţii. A fost de faţă presa craioveană, radioul şi televiziunile locale.

A consemnat,

Georgeta NEDELCU

Craiova

16 iulie 2011

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…