Home Ce dor ne e de Liga 1 …

Ce dor ne e de Liga 1 …

6 min read
0
0
278

Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna 0-0

Stadion: Ilie Oană

Spectatori: 500

Petrolul: A. Vlad – Plămadă (63 C. Stoica), Bozga, Chiriţă, P. Stoica – Benga, G. Crăciun (72 Tudor) – Cataramă (53 Dimbi), Cr. Vlad (cpt), Budescu – Opriţa.

Manager general: Valeriu Răchită

Concordia: Nită – Creţu, Stativă, Gardoş, Al. Stoica – Oae, S. Pană, Duru, Ciubotariu (72 Pătraş) – Fl. Dumitru (62 Ungureanu), Diniţă (cpt) (65 Iliescu). Antrenor: Laurenţiu Diniţă.

Cartonaşe galbene: Benga, C. Stoica, Chiriţă/Diniţă, Fl. Dumitru, Ungureanu, Creţu.

Arbitri: Adrian Stănescu (Popeşti Leordeni) – Daniel Hârlab (Braşov) şi Claudiu Loghin (Paşcani)

Jucătorul meciului: Pompiliu Stoica

S-a terminat! Orice speranţă de revenire a Petrolului în Liga I a fost “ucisă” de rezultatul de egalitate înregistrat sâmbătă de gruparea galben albastră în meciul cu Concordia Chiajna.

Nu a fost nici măcar un final frumos, pentru că partida “ultimei şanse” a fost una în care jucătorii ploieşteni au arătat o neputinţă strigătoare la cer. Cu un cuplu de mijlocaşi centrali fără niciun pic de imaginaţie- Benga şi G. Crăciun – fără forţă în atac şi cu Budescu etalându-şi indolenţa în toată splendoarea ei, Petrolul a arătat rău. Construcţia nu a existat şi, sub privirile lui Victor Piţurcă, prezent la meci, petroliştii au fost exact ca peştele pe uscat. De partea cealaltă, oaspeţii, cu trei foşti jucători de la echipa Sportul Studenţesc (contracandidata Petrolul în lupta pentru promovare) pe teren, au interpretat perfect o partitură defensivă, având o organizare a jocului foarte bună, care a pus mari probleme fotbaliştilor antrenaţi de Vivi Răchită.

În prima repriză, singurul şut pe poartă al Petrolului a fost expediat de Cataramă, la colţul scurt, în minutul 32. Până atunci, însă, Concordia trebuia să primească o lovitură de la 11 metri, clară ca lumina zilei, după un fault al lui Andrei Vlad asupra lui Florentin Dumitru. A fost 0-0 la pauză şi, până în minutul 90, suporterii au sperat că favoriţii se vor trezi şi vor crea măcar o fază cu adevătrat periculoasă la poarta oaspeţilor. Dar nu a fost cazul…

Chiar şi în aceste condiţii, toată zbaterea ploieştenilor putea fi răsplătită în prelungiri, atunci când şutul expediat de Budescu din lovitură liberă a lovit transversala porţii lui Niţă şi a trimis la coşul de gunoi ultimele speranţe ale suporterilor într-o promovare aşteptată de atâta amar de vreme.

Cu o victorie în meciul de sâmbătă, Petrolul ar fi rămas în lupta pentru promovare, matematic, şi înaintea ultimei etape. Dar nu poţi câştiga un meci dacă nu tragi pe poartă!

Declaraţii după meci:

Daniel Dumitrache- antrenor secund Petrolul: “ Este un final trist pentru noi. Atât s-a putut! Lumea trebuie să înţeleagă faptul că noi am încercat, ne-am luptat până la capăt, dar nu a fost să fie!”

Laurenţiu Diniţă- antrenor Concordia Chiajna:” Îi felicit pe băieţi pentru acest rezultat. Noi am pregătit bine jocul şi am reuşit să închidem culoarele de pătrundere spre poarta noastră. Tocmai de aceea adversarul nu a avut prea multe şanse.”

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…