Home Ce mai face marele sportiv Ivan Patzaichin – marca Patzaichin

Ce mai face marele sportiv Ivan Patzaichin – marca Patzaichin

6 min read
0
0
261

Amiralul flotilei romanesti va produce tricouri si barci cu nume propriu. Panala vara, va investi si in turismul din Delta Dunarii. “Pensionat” inainte de vreme, Ivan Patzaichin (61 de ani) nu poate sta departe de sport.

Cvadruplul campion olimpic la canoe va intra in afaceri, urmand sa puna la bataie cel mai tare brand al sau: “marca Patzaichin“.

In 2009, Ivan Patzaichin a plecat de la lotul olimpic de canoe, pe care il conducea, simtind ca nu mai este dorit.Mai bine plec eu decat sa fiu dat afara. De acum incolo voi antrena doar la Dinamo, spunea cel mai renumit fiu al Deltei.

In 2010, generalul de brigada(r) Patzaichin a fost nevoit sa paraseasca si clubul Dinamo, in urma unui ordin ciudat, care spunea ca niciun angajat nu poate cumula pensia cu salariul de la stat. Ivan a plecat, lasand in fata clubului doar statuia sa impunatoare.

In 2011, Ivan Patzaichin revine in forta cu un mega-proiect legat, evident, de sportul care l-a consacrat. “Regele canoei” va produce tricouri si ambarcatiuni purtand numele sau. Va produce echipamentele in tara, dar le va vinde inclusiv in strainatate. Ivan are intrare chiar si la sefi de stat. Toti isi aduc aminte de el de la Olimpiada din 1972, cand a cucerit aurul dupa ce a terminat o cursa cu pagaia rupta, a declarat o sursa din sport.

Ivan Patzaichin a confirmat pentru ProSport informatia, dar s-a ferit sa dea detalii. ”Este adevarat, lucrez la un proiect mare. Tot ce pot sa spun este ca mi-am inregistrat numele la OSIM si sunt asociat in acest proiect cu o firma puternica de comunicare si PR. Lansarea va fi in martie si m-am ferit sa dau publicitatii informatii detaliate, pentru ca inca suntem la stadiul de studii. Va garantez insa un singur lucru: va fi ceva cu totul special. Eu sunt un tip foarte hotarat, cand imi pun ceva in cap, fac cu mare profesionalism, a declarat fostul campion olimpic.

Ivan a lasat totusi sa”transpire” cateva informatii. Deja are un contract cu o fabrica de confectii, unde se vor face tricourile “Patzaichin”. La fel, se pare, sta situatia si in ceea ce priveste ambarcatiunile. Vom investi in turismul din Delta Dunarii. Vom promova turismul cu barca cu vasle, sportul recreativ. Vrem sa facem ceva si pentru oamenii din Delta, pentru ca toti cei care au venit acolo si-au vazut propriul interes, iar localnicii au ramas la fel, a mai spus fostul antrenor.

Patzaichin, nu Potzaichin

Ivan a inregistrat la OSIM marca “Patzaichin”, nu “Potzaichin”, asa cum apare, de fapt, numele lui in actul de identitate. Pe toti din familia mea ii cheama Patzaichin, insa omul de la sfatul popular mi-a trecut numele gresit in acte. Si asa a ramas. Nu vaputeti inchipui ce probleme am din aceastacauza, fiindcajumatate din actele de proprietate le am pe Potzaichin, cealalta  pe Patzaichin, a declarat Ivan cu ceva timp in urma.

7 medalii olimpice, dintre care patru de aur, a cucerit Patzaichin intre 1968 si 1984

Nu mai am nicio treaba cu Dinamo. Singurul for cu care tin legatura este COSR. E altceva, oameni deosebiti, o adevarata familie. Deocamdata, partea financiara o asiguram noi. Dar, odatacu extinderea in Delta, vom accesa fonduri de la Comunitatea Europeana si ne vom asocia cu oricine va dori sa fie alaturi de noi.”

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …