Home Femei vs Barbati Cine simte mai puternic durerea

Femei vs Barbati Cine simte mai puternic durerea

2 min read
0
0
418

Lunga dezbatere despre “cine simte mai puternic durerea” a ajuns la final. Afla la ce concluzie au ajuns oamenii de stiinta. O analiza sofisticata a creierului arata ca femeile simt mai puternic durerea decat barbatii, scrie DailyMail.

O echipa de cercetatori britanici si japonezi de la Universitatea Regina Maria din Londra au monitorizat activitatea creierului si reactiile a 16 femei si 16 barbati care sufereau de sindromul colonului iritabil, care afecteaza in mod normal mai mult femei decat barbati.

Subiectilor le-a fost scanat creierul cu ajutorul unui tomograf si s-a observat ca in cazul femeilor exista mai putina activitate in regiunile unde se procesa frica si mai multa in regiunile raspunzatoare cu pregatirea si planuirea miscarilor menite sa faca durerea mai putin puternica.
In cazul barbatilor, frica a fost predominanta.

Subiectii erau avertizati ca vor simti durere timp de o secunda si in acel moment la femei s-a observat o actvitate mai mare in regiunile raspunzatoare cu procesarea emotiilor si constientizarea durerii, iar la barbati s-a observat ca erau mai preocupati sa gaseasca solutii de a evita durerea.

SURSA: http://www.9am.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…