×

Ce mâncăm de Paşte?

Ce mâncăm de Paşte?

1329-428x320 Ce mâncăm de Paşte?Criza economică şi teama producătorilor că vor rămâne cu marfa nevândută a dus la menţinerea preţului de anul trecut la carnea de miel pe care o vom găti de Paşte. Ciobanii spun că preţul furajelor a crescut foarte mult şi tratamentele pentru animale la fel, dar cum românii au sărăcit şi ei, carnea de miel va avea preţuri rezonabile, adică aproximativ 16 lei kilogramul. Problema este că acesta e preţul de pornire, pentru că odată intrată în galantare, carnea de miel ar putea ajunge la 20 de lei kilogramul şi chiar mai mult. Nea Ion a muncit anul acesta mai mult pentru ca oile lui să poată supraveiţui. Cu toate astea din cele 300 de capete pe care le avea anul trecut, abia dacă mai poate număra acum 160. Tradiţia, însă, trebuie păstrată, aşa că cei mai mulţi dintre români spun că nu se poate să sărbătorească paştele fără o bucăţică de carne de miel pe masă. Chiar dacă preţurile vor fi mai mari, tot vor cumpăra, măcar de o ciorbă. Chiar dacă producătorii au rămas cu mai puţine ovine, ministrul agriculturii Valeriu Tabără susţine că de Paşti vom avea pe piaţa miei româneşti, contracarând astfel zvonurile lansate de federaţiile sindicale din agricultură care puneau totul pe seama problemelor în inventarierea şi crotalierea animalelor.

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed