Criza economică şi teama producătorilor că vor rămâne cu marfa nevândută a dus la menţinerea preţului de anul trecut la carnea de miel pe care o vom găti de Paşte. Ciobanii spun că preţul furajelor a crescut foarte mult şi tratamentele pentru animale la fel, dar cum românii au sărăcit şi ei, carnea de miel va avea preţuri rezonabile, adică aproximativ 16 lei kilogramul. Problema este că acesta e preţul de pornire, pentru că odată intrată în galantare, carnea de miel ar putea ajunge la 20 de lei kilogramul şi chiar mai mult. Nea Ion a muncit anul acesta mai mult pentru ca oile lui să poată supraveiţui. Cu toate astea din cele 300 de capete pe care le avea anul trecut, abia dacă mai poate număra acum 160. Tradiţia, însă, trebuie păstrată, aşa că cei mai mulţi dintre români spun că nu se poate să sărbătorească paştele fără o bucăţică de carne de miel pe masă. Chiar dacă preţurile vor fi mai mari, tot vor cumpăra, măcar de o ciorbă. Chiar dacă producătorii au rămas cu mai puţine ovine, ministrul agriculturii Valeriu Tabără susţine că de Paşti vom avea pe piaţa miei româneşti, contracarând astfel zvonurile lansate de federaţiile sindicale din agricultură care puneau totul pe seama problemelor în inventarierea şi crotalierea animalelor.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti un magazin de biciclete? Vezi TOP avantaje pentru care merita sa cumperi dintr-un magazin online

Mediile de achizitie online s-au diversificat foarte mult in ultima perioada si acopera ar…