Home Breaking News Stiri interne Ce romani vor merge la nunta Printului William si a lui Kate Middleton

Ce romani vor merge la nunta Printului William si a lui Kate Middleton

31 min read
0
0
1,080

Cinci români vor lua parte la nunta Prinţului William cu Kate Middleton, unde invitaţii sunt verificaţi la sânge albastru până să li se deschidă porţile catedralei Westminster Abbey şi ale palatului Buckingham. Odată ajunşi acolo, totul este cronometrat la secundă şi aranjat la milimetru. În tot secolul XX, a fost permisă, în Marea Britanie, o singură întârziere, de un minut, la un eveniment de asemenea amploare. A prinţesei Diana, la propria nuntă, însă şi aceea a fost convenită de dinainte.

Regele Mihai I, Principesa Margareta, Principele Radu, dar şi contele şi contesa Kalnoky, administratorii proprietăţilor Prinţului Charles din Transilvania sunt românii care vor lua parte la ceremonia regală din 29 aprilie, iar acum se pregătesc de nuntă. Regina Ana nu va participa la nunta prinţului William cu Kate Middleton.

Ce vor purta Principesa Margareta şi Regele Mihai I

De ţinutele Principesei Margareta se ocupă creatorul de modă spaniol Arasa Morelli, dar şi Doina Levintza, Christine Kostoff şi Dan Coma. Pe Principele Radu îl va îmbrăca Alexandru Ciucu. Iar în ceea ce-l priveşte pe Regele Mihai I lucrurile sunt rezolvate de multă vreme.

Regele Mihai I îşi păstrează costumele în condiţii impecabile. Foto: Mediafax / Constantin Vlădescu

Regele Mihai I poartă costumele sale create cu ani în urmă, pe care le păstrează în condiţii impecabile. Majestatea Sa poartă şi astăzi un palton de stofă albastru închis creat în anul 1941 de una dintre casele de croitorie interbelice din Bucureşti“, a declarat pentrugândul Principele Radu, care spune că au început pregătirile pentru nuntă chiar din momentul în care au primit invitaţia.

“În cazul Marii Britanii, invitaţiile sunt formulate de Lordul Şambelan sau de Lordul Stewart, în numele Reginei. Sunt adresate câte una pentru fiecare eveniment, cu specificaţia felului în care trebuie să fie îmbrăcat invitatul sau invitata. La nunta Principelui William cu Catherine Middleton ţinuta va fi “morning coat” (n.r. – costum de zi) la catedrala Westminster şi la Palatul Buckingham (pentru bărbaţi) şi ţinută de zi cu pălărie (pentru femei)“, arată Alteţa Sa Regală Principele Radu ce cod vestimentar vor urma invitaţii. “Regele va purta morning coat în ziua nunţii, apoi smoking şi costum albastru închis la alte patru evenimente. Principesa Moştenitoare va purta mai multe ţinute de zi (taioare), unele cu pălărie, precum şi rochii lungi sau de cocktail pentru alte două evenimente. Eu voi purta smoking şi costum albastru închis”, continuă el. Familia regală a României va sta la Londra mai multe zile, Regele urmând să fie omagiat în câteva rânduri, în cadrul vizitei, de diferite instituţii şi organizaţii britanice.

O casetă de bijuterii – unul dintre cadourile familiei regale a României pentru prinţul William şi Kate Middleton

Deşi prinţul William şi Kate Middleton le-au cerut invitaţilor să nu le facă daruri, ci să depună o sumă într-un cont destinat finanţării unor acţiuni caritabile, Alteţele Lor Regale, Principesa Margareta şi Principele Radu nu se vor conforma în totalitate şi vor duce şi cadouri. “Principesa Moştenitoare şi cu mine am oferit, însă, de fiecare dată, tuturor Familiilor Regale care ne-au invitat cu diverse ocazii, câte un dar cu specific românesc. De data aceasta, am pregătit două obiecte din piele, create special de Dan Coma, unul pentru William şi unul pentru Catherine, în culorile steagului britanic”, a povestit Principele Radu. Contactat de gândul, designerul Dan Coma a spus câte ceva despre unul dintre obiectele pe care le va trimite la Palatul Buckingham. “Lucrez la o casetă de bijuterii cu heraldica familiei. Este din chevreau, o piele fină, şi are culoarea albastru englezesc. Caseta va fi inscripţionată cu anumite date semnificative pe care mi le-a comunicat Familia Regală a României”. Dan Coma a mai precizat că accesoriile purtate de Principesa Margareta la ceremonia din 29 aprilie vor fi semnate tot de el.

Alteţele Lor Regale, Principesa Margareta a României şi Principele Radu

Unde vor fi cazaţi invitaţii

Fiindcă nunta prinţului William nu este o ceremonie de stat, ci una de familie, invitaţii vor sta la hotel, spune Principele Radu: “În cazul ceremoniilor de Stat, cum a fost Nunta de Aur a Suveranei britanice, Regele Mihai şi Regina Ana au locuit la Palatul Buckingham, iar Principesa Moştenitoare şi cu mine, pe Yachtul Britannia. Nunta Principelui William nu este o ceremonie de stat, ci una de familie. Aşadar, invitaţii locuiesc la hotel. Regele şi cu noi vom locui în două reşedinţe private diferite”.

Contesa şi contele Kalnoky, pe lista de invitaţi a prinţului Charles

În urmă cu o lună, contesa şi contele Anna şi Tibor Kalnoky au primit prin poştă invitaţia la nunta regală. Cei doi vor lua parte la ceremonia religioasă de la catedrala Westminster, la recepţia care va avea loc la Palatul Buckingham, dar şi la o cină specială organizată în seara de dinaintea cununiei “Invitaţia a venit prin poştă, e un carton foarte frumos, bej cu auriu, iar numele noastre sunt scrise de mână“, a povestit pentru gândul contesa Anna Kalnoky. La ceva vreme după ce leau venit, tot prin poştă, recomandările vestimentare. “Putem să participăm ori în costum popular, ori în ţinută de zi, cu pălărie. Bărbaţii pot să vină în uniformă sau în costum, dar în cazul în care vin în costum nu au voie să poarte decoraţii”, mai spune contesa Anna Kalnoky. Contesa şi-a pregătit trei ţinute, una dintre ele fiind o rochie din mătase pictată de o prietenă de-a ei. “Eu stau într-o zonă mai greu accesibilă. Ori îţi face rochia un designer, ori trebuie să te descurci. Am o prietenă care pictează foarte frumos pe mătase, ea îmi va face una dintre rochii.Pălăria a fost o problemă, că nu am avut de unde să o iau din zonă şi am comandat-o la Cluj. Nu ştiu deocamdată cum arată, am emoţii“, spune contesa.

Contele Tibor Kalnoky şi contesa Anna, invitaţi ai Prinţului Charles

Deşi mirii au făcut un gest “foarte elegant” punând la dispoziţia invitaţiilor un cont în care pot face donaţii pentru cauze caritabile, Anna Kalnoky spune că le va face şi un “mic dar simbolic”. Contele şi contesa se află pe lista de 250 de invitaţi ai prinţului Charles şi au participat de mai multe ori la ceremonii ţinute la Palatul Buckingham. “Este o onoare că am fost invitaţi, suntem printre puţinii din România, iar din Ungaria nu cred că a mai fost invitat cineva”, mai spune contesa.

Cum arată o invitaţie regală

O invitaţie la un astfel de eveniment nu este tocmai o binecuvântare, dacă nu eşti obişnuit cu eticheta printre capetele încoronate. De la cum arată invitaţia, până la cât ai voie să bei şi să stai la reuniune, totul se supune unor reguli stricte. Principele Radu descrie pentru gândul cum arată o invitaţie trimisă de o Casă Regală. “Este un obiect de preţ. Se face dintr-un carton alb, gros, cu margini aurii şi are un scris elegant şi mare, uşor de citit. În general te inspiră să păstrezi obiectul ca amintire, peste generaţii“, mai spune acesta. Odată primită invitaţia, eticheta cere să răspunzi “cât mai curând”, povesteşte Principele. “În anumite cazuri, data limită a aşteptării răspunsului se menţionează pe invitaţie. Răspunsul se poate trimite sub forma completării unui chestionar pe care gazdele îl trimit odată cu invitaţia, iar alteori răspunsul vine de la invitat, care trimite o scrisoare cu o formulare consacrată, de obicei la persoana a III-a şi nesemnată”.

Programul nunţii MINUT CU MINUT

1900 de persoane au fost invitate la ceremonia religioasă de la Westminster Abbey şi, după ce li s-a cernut rangul şi importanţa, 600 dintre acestea au fost chemate şi la recepţia organizată ulterior la Palatul Buckingham. Mica armată de oaspeţi va fi nevoită să dea dovadă de o exactitate şi o punctualitate demne de trupele speciale, iar casa regală britanică a dat deja publicităţii programul evenimentelor – la fel de strict ca o lege.

Cel mai puţin încărcaţi de titluri şi funcţii dintre invitaţi, vreo mie de oameni, cu totul, vor trebui să vină primii la Westminster Abbey, începând cu ora 8:15 dimineaţa. Cu niciun chip nu vor putea apărea la catedrală mai târziu de 9:45.

Şefii de guverne, diplomaţii de marcă şi alţi distinşi oaspeţi vor apărea la eveniment începând cu9:50.

Celor 40 de capete încoronate invitate din străinătate, faţa regală le va aduce câteva minute de zăbavă – vor putea ajunge la catedrală cam în acelaşi timp cu mirele.

Prinţul William şi fratele său, Harry, care îi este şi cavaler de onoare, vor veni la catedrală cu 45 de minute înainte de cununie.

Le urmează rudele lor din familia regală, iar la două minute după acestea, la ora 10:42, îşi vor face apariţia Prinţul Charles şi Ducesa de Cornwall.

Regina Elisabeta a II-a şi Ducele de Edinburgh vor sosi la catedrală la trei minute după ei.

Suita miresei va ajunge la Westminster Abbey la 10:48.

Însoţită de tatăl său, Michael, Kate Middleton va pleca, la 10:51, spre catedrală de la hotelul Goring, unde îşi va fi petrecut ultima noapte de femeie nemăritată.

La ora 11:00 va începe ceremonia religioasă. La 12:15, trăsura în care se află mirele şi mireasa va pleca, escortată de cavalerie, spre Palatul Buckingham, unde va ajunge la 12:30. La 12:40 vor sosi la palat şi ceilalţi membri ai familiei regale, iar după ei – oaspeţii.

La 13:25 vor apărea la balcon Regina, mirele şi mireasa

La 13:30 vor trece pe cer aeronave aparţinând forţelor aeriene britanice

Nimeni nu primeşte un fel de mâncare pe care nu îl poate suporta

Traseul, ca şi ora sosirii şi plecării sunt precis coordonate de gazde. Nu se întâmplă niciodată vreo aproximare”, spune şi Principele Radu. Există chiar şi un medic pregătit “în cazul în care un musafir are un moment de slăbiciune fizică”. De asemenea, chiar şi excepţiile culinare sunt notate, astfel încât “nu primeşte nimeni niciodată un fel de mâncare sau o băutură pe care nu o poate suporta”, arată principele cât de riguros se defăşoară un astfel de eveniment

Musafirii, ca şi gazdele, au locul lor specific şi cu numele înscris pe scaun”, afirmă Principele Radu. “Venirea, aşezarea şi plecarea sunt cronometrate la secundă. Singura excepţie din Marea Britanie, în tot secolul XX, a fost întârzierea de un minut a Principesei Diana la propria ei nuntă, care a fost însă acceptată dinainte”, mai spune acesta.

Când şi cum pot fi felicitaţi mirii

Eticheta există şi la capitolul felicitări. “Mirilor li se pot face urări la recepţia de la Buckingham Palace, când reuniunea nu mai este atât de strictă. Atunci, musafirii pot circula în Apartamentele de Stat şi felicita mirii, aşteptând să poată ajunge la ei”, povesteşte Alteţa Sa.

Ca să nu gafeze la un astfel de eveniment, oaspeţii sunt învăţaţi dinainte cum să se poarte, mai ales dacă sunt prezentaţi reginei. “Dacă eşti britanic, trebuie să faci o plecăciune”, spune Sarah Haywood, organizator de nunţi, citată de Ştirile Pro TV. “Dacă nu eşti cetăţean britanic, deci nu eşti supus al reginei şi familiei sale, nu eşti obligat, dar politicos este să înclini capul. Nu vorbeşti până nu-ţi vorbesc ei, nu le întinzi mâna decât dacă ţi-o întind ei”, mai spune aceasta.

Invitaţii nu trebuie să facă fotografii şi nici să-şi folosească telefoanele mobile. De altfel, ei trebuie să fie atenţi la cât beau la recepţia de după ceremonie şi la ce oră pleacă. “Uneori, ora închiderii evenimentului este precizată pe invitaţie”, spune pentru gândul Principele Radu. “Când ora nu este scrisă, prima care se ridică este gazda, în cazul nostru Regina Elisabeta a II-a. Fiecare urmează, în ordinea de precădere”. Pentru a nu exista confuzii, sunt majordomi, aghiotanţi sau alţi reprezentanţi ai Casei care îndrumă pe fiecare participant.

 

750 de milioane de persoane din întreaga lume au urmărit nunta Dianei cu Charles, în iulie 1981

Nunta prinţului William este cel mai important eveniment din familia regală de la căsătoria prinţului Charles cu Diana, urmărită la acea vreme de 750 de milioane de telespectatori. Potrivit presei britanice, pe 29 aprilie, două miliarde de pământeni vor urmări în direct cum Catherine Middleton devine soţia numărului doi în succesiunea la tronul britanic.

Un român a creat bijuterii pentru familia regală britanică

Bijutierul român Ovidiu Pârâianu a realizat două inele speciale şi o cheie ornamentală pe care speră să le poată dărui Reginei Elisabeta a II-a, Prinţului William şi viitoarei soţii a acestuia, Kate Middleton, scrie Reuters. Pârâianu, un fost miner din Valea Jiului, nevoit să se lase de meserie după un accident de muncă, a mai creat bijuterii pentru prima doamnă a Franţei, Carla Bruni, şi pentru feţe regale din Spania şi Arabia Saudită. Inelele de aur, unul pentru Regină şi unul pentru Kate Middleton, sunt bătute cu diamante şi rubine şi prezintă hărţi în miniatură ale Marii Britanii. Cheia ornamentală, care poate fi folosită ca ac de cravată sau ca broşă, are inscripţionată pe ea iniţialele K şi A. Ovidiu Pârâianu a refuzat să spună la cât se ridică valoarea bijuteriilor. “Sunt cadouri şi nimic altceva. Valoarea lor este simbolică”, a declarat el.

SURSA: http://www.gandul.info

Codul vestimentar pentru nunta regala de la Londra – cinci romani invitati

Cinci romani vor lua parte la nunta Printului William cu Kate Middleton, unde invitatii sunt verificati la sange albastru pana sa li se deschida portile catedralei Westminster Abbey si ale palatului Buckingham.

 

 

Odata ajunsi acolo, totul este cronometrat la secunda si aranjat la milimetru. In tot secolul XX, a fost permisa, in Marea Britanie, o singura intarziere, de un minut, la un eveniment de asemenea amploare. A printesei Diana, la propria nunta, insa si aceea a fost convenita de dinainte.

Regele Mihai I, Principesa Margareta, Principele Radu, dar si contele si contesa Kalnoky, administratorii proprietatilor Printului Charles din Transilvania sunt romanii care vor lua parte la ceremonia regala din 29 aprilie, iar acum se pregatesc de nunta. Regina Ana nu va participa la nunta printului William cu Kate Middleton.

Ce vor purta Principesa Margareta si Regele Mihai I

De tinutele Principesei Margareta se ocupa creatorul de moda spaniol Arasa Morelli, dar si Doina Levintza, Christine Kostoff si Dan Coma. Pe Principele Radu il va imbraca Alexandru Ciucu. Iar in ceea ce-l priveste pe Regele Mihai I lucrurile sunt rezolvate de multa vreme.

Regele Mihai I poarta costumele sale create cu ani in urma, pe care le pastreaza in conditii impecabile. Majestatea Sa poarta si astazi un palton de stofa albastru inchis creat in anul 1941 de una dintre casele de croitorie interbelice din Bucuresti“, a declarat pentru gandul Principele Radu, care spune ca au inceput pregatirile pentru nunta chiar din momentul in care au primit invitatia.

In cazul Marii Britanii, invitatiile sunt formulate de Lordul Sambelan sau de Lordul Stewart, in numele Reginei. Sunt adresate cate una pentru fiecare eveniment, cu specificatia felului in care trebuie sa fie imbracat invitatul sau invitata. La nunta Principelui William cu Catherine Middleton tinuta va fi “morning coat” (n.r. – costum de zi) la catedrala Westminster si la Palatul Buckingham (pentru barbati) si tinuta de zi cu palarie (pentru femei)“, arata Alteta Sa Regala Principele Radu ce cod vestimentar vor urma invitatii.

Regele va purta morning coat in ziua nuntii, apoi smoking si costum albastru inchis la alte patru evenimente. Principesa Mostenitoare va purta mai multe tinute de zi (taioare), unele cu palarie, precum si rochii lungi sau de cocktail pentru alte doua evenimente. Eu voi purta smoking si costum albastru inchis“, continua el. Familia regala a Romaniei va sta la Londra mai multe zile, Regele urmand sa fie omagiat in cateva randuri, in cadrul vizitei, de diferite institutii si organizatii britanice.

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…