Home Ce şanse are brandul Brâncuşi să învingă brandul Dracula?

Ce şanse are brandul Brâncuşi să învingă brandul Dracula?

5 min read
0
0
424

Vicepreşedintele Eco-Civica, Dan Trifu, şi-a manifestat miercuri (9 martie 2011) dorinţa de a crea, la Târgu-Jiu, un “brand Brâncuşi”, care să “învingă brandul Dracula”, care nu aparţine poporului român.

“Vrem să aducem un suflu nou. Este un nou curent pe care dorim să-l deschidem acum, acela de a completa şi proteja patrimoniul pierdut. Este unul dintre obiectivele Fundaţiei Eco-Civica şi a Platformei pentru Bucureşti…
Noi sperăm să trezim acest sentiment de recuperare a patrimoniului şi de protejare, care va aduce şi foarte multe avantaje materiale României. Vrem să creăm la Târgu-Jiu o zonă de vizitare, un brand Brâncuşi, care să învingă brandul Dracula, care nu aparţine poporului român şi despre care credem că nu face cinste României.

Acest brand Brâncuşi dorim să fie pentru România ce a fost Dracula până acum pentru generaţiile existente”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Dan Trifu.

În luna mai va avea loc un Marş cultural Constantin Brâncuşi, în memoria marelui sculptor român considerat, unanim, „Titanul sculpturii mondiale”. De altfel, poetul Laurian Stănchescu a anunţat, miercuri, că îi va solicita, printr-o scrisoare, preşedintelui Traian Băsescu să declare 2011 – Anul Brâncuşi.

Daţi un ordin, domnule preşedinte, pentru renaşterea culturii şi istoriei româneşti, daţi un ordin pentru renaşterea României, daţi un ordin pentru salvarea ţării prin cultură! Este singurul ordin pe care românii îl vor asculta şi-l vor împlini. Declaraţi anul 2011, împreună cu cei 135 de ani de la naşterea acestui român, Anul Brâncuşi“, afirmă Stănchescu în scrisoarea pe care doreşte să o transmită şefului statului.

Marşul cultural Constantin Brâncuşi are ca punct de plecare Casa muzeu de la Hobiţa, unde va fi oficiată o slujbă de pomenire în memoria marelui artist, continuând cu Craiova, Drobeta Turnu Severin, Caransebeş, Timişoara, Arad, Szeged, Budapesta, Viena, Munchen, Zurich, Basel, Paris, refăcând astfel drumul parcurs de Constantin Brâncuşi între anii 1903 – 1904.

Laurian Stănchescu a propus ca, în oraşele de pe traseu, în bisericile româneşti să aibă loc câte o slujbă în memoria lui Constantin Brâncuşi, iar steagul României să însoţească întreaga caravană pe tot drumul său. În 2011 se împlinesc 135 de ani de la naşterea marelui sculptor român Constantin Brâncuşi. Aniversarea a fost marcată deja prin mai multe manifestări culturale, pe 19 februarie şi motorul de căutare google schimbându-şi logo-ul pentru a aduce un omagiu marelui sculptor român, personalitate a culturii şi artei universale.

SURSA: http://www.financiarul.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…