Home Topul celor mai scumpe şi al celor mai ieftine case de vacanţă

Topul celor mai scumpe şi al celor mai ieftine case de vacanţă

9 min read
0
0
295

Preţul caselor de vacanţă a scăzut cu până la 52,4% de la începutul anului 2008 până în prezent. Cea mai mare scădere de preţ din ultimii doi ani a fost înregistrată de proprietăţile din judeţul Braşov. Urmează cele din judeţele Constanţa (-38,4%), Prahova (-37,9%) şi Ilfov (-29,7), potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro

Primul loc în topul celor mai scumpe case de vacanţă se situează o vilă cu două etaje plus mansardă şi o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi din Sinaia, judeţul Prahova. Vila are 12 camere şi este poziţionată la ieşirea din oraş, pe drumul spre Cota 1.400. Preţul solicitat este de 3 mil. euro.

Locul doi aparţine unei vile cu zece camere din Snagov. Locuinţa este situată chiar pe malul lacului, în deschiderea mare a acestuia. La demisol are camera tehnică, spălătorie, living cu ieşire către terasa cu vedere la lac, piscina interioară de 100 metri pătraţi, sală de sport, cramă, o baie şi garaj cu două locuri. Parterul este compus din bucătărie, dinning, living, un dormitor şi două băi, plus o terasă mare cu vedere la lac. La etaj se află trei dormitoare, o baie şi încă o terasă. Proprietatea mai deţine şi o casă de administraţie de 80 metri pătraţi, ponton şi garaj pentru barcă. Preţul de 1.740.000 de euro include şi o şalupă.

Pe locul trei se situează un conac boieresc renovat din localitatea Şimand, judeţul Arad. Conacul a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea de Baronul Urban Petru de Monyoro. Are 16 camere şi o suprafaţă utilă de 640 de metri pătraţi. Terenul aferent are o suprafaţă de 11.800 de metri pătraţi. În anul 1994, conacul a fost complet renovat, fiind păstrate toate elementele originale. Are livadă proprie şi este înconjurat de un parc. Piscina de 50 de metri pătraţi poate fi amenajată pentru a beneficia de resursa de apă termală aflată la o adâncime de 700 metri. Preţul solicitat de proprietar este de 1.700.000 euro.

Topul este continuat de o vilă cu 16 camere din Râşnov, judeţul Braşov. Vila are două etaje plus mansardă, o suprafaţă utilă de 520 metri pătraţi şi un teren aferent de 7.400 metri pătraţi. A fost construită în 2007 din lemn de stejar. Imobilul este scos la vânzare pentru un preţ de 1.700.000 de euro.

Topul celor mai scumpe case de vacanţă este încheiat de un alt imobil din Snagov. Este vorba despre o vilă cu 6 camere. Construcţia a fost finalizată în 2008 şi se află în deschiderea mare a lacului. Dispune de ponton propriu, garaj barcă şi instalaţie electrică pentru ridicarea bărcii. La parter are o terasă mare cu vedere la lac, un living, un birou, bucătărie şi un grup sanitar; la etaj se află trei dormitoare, două băi, un living, iar mansarda este open space. Vila se vinde mobilată şi utilată pentru 1.500.000 de euro.

Top 5 cele mai accesibile case de vacanţă

Primul loc în topul celor mai accesibile case de vacanţă este ocupat de o casă cu trei camere din localitatea Luncoiu de Sus, judeţul Hunedoara. Construcţia este amplasată pe un teren de 2.800 de metri pătraţi. Are toate utilităţile şi încălzire cu teracotă. Preţul solicitat pentru acest imobil este de 15.000 de euro.

Locul doi în top este ocupat de o casă de vacanţă din Poiana Câmpina, Zona Iedera, judeţul Dâmboviţa care este scoasă la vânzare la un preţ de 19.500 de euro. Imobilul este construit din cărămidă, are 3 camere plus dependinţe. Suprafaţa terenului este 1.558 mp. Casa are toate utilităţile, conexiune cablu TV şi Internet. Zona este deluroasă împrejmuită de suprafeţe împădurite.

Pe locul trei se situează o casă din cărămidă din comuna Boldu, judeţul Buzău. Imobilul are 5 camere şi se vinde împreună cu 5 arii de viţă de vie şi un teren agricol de 25.000 de metri pătraţi pentru 20.000 de euro. Principala atracţie a zonei este un lac pe care se practică pescuitul.

Urmează o casă situată în Runcu, judeţul Dâmboviţa. Casa este compusă din trei camere, bucătărie şi baie, oferă prin construcţie posibilitatea extinderii pe verticală. Zona oferă o perspectiva asupra dealurilor din jur, dar şi a pârâului Runcu, care curge în apropiere. Imobilul este racordat la sistemul de alimentare cu energie electrică, iar reţeaua de gaze naturale este adusă până la limita de proprietate. Preţul solicitat este de 22.000 de euro.

Topul celor mai ieftine case de vacanţă este încheiat de o casă bătrânească bulgărească în comuna Cornu, judeţul Constanţa. Casa are două camere, baie şi bucătărie şi o suprafaţă utilă de 100 de metri pătraţi. Terenul aferent cu o livadă de pomi fructiferi are o suprafaţă de 1.080 de metri pătraţi. Are toate utilităţile şi se află la mai puţin de 3.000 de metri de mare. Proprietarul solicită 23.000 de euro.

SURSA: http://www.capital.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…