Cand ne gandim la mancaruri italienesti, ne gandim la paste. Cu peste 600 de tipuri existente in lume, pastele sunt, probabil, cele mai versatile mancaruri italiene. Fie sub forma de spaghete, vermicelli, linguini, penne, ravioli sau tortellini, pastele pot fi servite ca atare, cu diverse sosuri sau pot fi ingrediente ale altor feluri de mancare, precum salatele sau budincile. Pentru petreceri sau cine in familie, pastele sunt un fel de mancare care se prepara foarte repede si fara mult efort, dar sunt, de asemenea, foarte apreciate de invitati.

Sfaturi pentru niste paste excelente

Pentru inceput, dupa ce pui pastele la fiert, nu uita sa adaugi sare. Astfel, aroma se imbunatateste si nu mai trebuie sa pui sare atunci cand servesti pastele, la sfarsit. Apoi, nu adauga ulei in apa in care le fierbi. Uleiul va face pastele mai alunecoase, iar sosul nu se va “lipi” de ele cum trebuie.

  • Apoi, tine minte ca pastele ambalate, cumparate din supermarket, trebuie sa fiarba in jur de 15 minute, in timp ce acelea facute in casa, in jur de 10. Cand scurgi pastele, ai grija sa nu torni apa rece peste ele, pentru ca vei avea probleme cand vei dori sa adaugi sosul, care va aluneca de pe ele.
  • Sosul se poate face in foarte multe moduri. Spre exemplu, iata cum puteti face o reteta de paste cu carne tocata si sos de rosii (puteti reduce ingredientele pentru a obtine o cantitate mai mica si mai putine portii).

Ingrediente: 500 grame de paste (spaghetti),

un borcan de sos de rosii (400-500 g ml)

un kilogram de carne tocata,

o ceapa, ulei de masline,

sare si piper dupa gust

Peparare: Intr-o oala mare puneti la fiert apa cu putina sare. Cand apa a fiert, adaugati pastele si amestecati pentru un minut sau doua, ca sa va asigurati ca nu se lipesc. Intr-o tigaie, adaugati putin ulei, apoi carnea tocata si o ceapa maruntita. Asteptati pana carnea se patrunde bine. In alta cratita, puneti sosul de tomate si lasati-l sa fiarba la foc mediu. Nu va grabiti cu gatitul sosului, daca focul va fi prea mare, va fi foarte uscat. Cand toate elementele sunt gata, amestecati toate ingredientele (pastele, carnea si sosul), adaugati sare si piper dupa gust si serviti fierbinte.

Ce nu stiati despre paste

Desi modul de a manca corect paste este cu o furculita si o lingura, se pare ca doar americanii folosesc aceasta metoda. In restul lumii, pastele se mananca doar cu furculita.

Se pare ca pastele reprezentau o mancare atat de importanta in Italia, incat, in secolul al XIII-lea, Papa a stabilit anumite norme oficiale la care pastele trebuiau sa se conformeze. De asemenea, se pare ca in secolul al XVIII-lea, in Anglia, cuvantul “macaroni” (tradus in limba romana ca “macaroane”) era un sinonim pentru “perfectiune” si “excelenta”. Iar in limba italiana, “macaroni” inseamna “dragii mei”.

Si, in final, va anuntam ca pastele va pot ajuta chiar sa va relaxati! S-a dovedit ca nivelul ridicat al carbohidratilor din paste ajuta la producerea de serotonina in corp, substanta care va va induce o stare de calm.

Pentru mai multe retete gustoase de paste italiene intrati pe italia.gustos.ro.

SURSA: http://www.tpu.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vasilica GRIGORAȘ – Omul și cartea, ființe deopotrivă

„Cărţile sunt fiice ale cerului pogorâte pe pământ ca să aline suferinţele neamului omenes…