Home Cea mai mare fazanarie din tara este in Prahova (Video)

Cea mai mare fazanarie din tara este in Prahova (Video)

2 min read
0
0
871

Cea mai mare fazanarie din tara, cea de la Gherghita, din Prahova are venituri mari, de aproximativ 170.000 de euro in acest an, in plina criza economica, si nu oricum, ci in principal din export, pentru ca italienii sunt foarte multumiti de exemplarele crescute aici, dar si din vanzarea fazanilor in tara, pasari mult solicitate, in toate fondurile de vanatoare. Numai anul acesta 25.000 de pasari au fost si urmeaza sa fie scoase la licitatie. 

Fazanii sunt crescuti la Gherghita aproape de mediul lor natural astfel incat sa se adapteze rapid in libertate. Au mult spatiu la dispozitie pe cele 8 hectare special amenajate cu vegetatie si culturi agricole, iar silvicultorii spun ca este pasari pretentioase care trebuie vaccinate, de trei ori la 12, 24 si 45 de zile pentru a avea permanent sanatoase si cu penajul intact. La capitolul alimentatie,fazanii sunt costisitori,iar probleme au fost anul trecut cand pretul cerealelor a fost foarte mare, dar situatia de criza i-a determinat pe crescatori sa caute solutii.

In 1989, productia de fazani care pleca la export era de 250.000 de bucati, in 16 unitati, iar acum, la nivel national, sunt crescuti 50.000 de fazani, la Gherghita, Timisoara si Ghimpati, baza afacerii fiind, in Prahova, dar la nivelul anilor 50 .
Capacitatea totala a fermei de la Gherghița este de 35.000 de fazani, dintre care 300 vor fi pastrati pentru reproductie, iar estimarea silvicultorilor prahoveni pentru acest an arata ca din aceasta afacere vor obtine cel putin 170.000 de euro.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gO41453v4Bc

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…