Home Breaking News Stiri Externe Cea mai periculoasa carare din lume este El Caminito Del Rey, Spania [video]

Cea mai periculoasa carare din lume este El Caminito Del Rey, Spania [video]

2 min read
0
0
299

El Caminito Del Rey este considerata cea mai periculoasa carare din lume, din cauza trecerii pe care aventurierii montani trebuie sa o faca pe un perete verical, la aproape 100 de metri inaltime. Cararea, aflata in sudul Spaniei, a devenit recent celebra dupa ce, niste turisti, au publicat pe YouTube un film cu traseul periculos.

Traseul El Caminito Del Rey , situat la aproape 45 de kilometri de Malaga, in El Chorro Gorge, are o vechime de 110 ani si urmeaza sa fie reamenajat anul viitor. Companiile spaniole au turism ofera dja excursii neoficiale in zona, profitand de celebritatea filmuletului de pe YouTube.

Cu toate acestea nu iti trebuie foarte multa experienta pentru a traversa cararea denumita “Cararuia regelui”. Autoritatile spaniole permit oricui sa o traverseze, cu exceptia copiilor care nu au implinit 12 ani si a celor care au rau de inaltime.

Cararuia regelui a fost construita in 1905 pentru muncitorii care trebuiau sa parcurga distanta dintre cele doua hidrocentrale aflate fiecare la un capat al cararii. In anul 2000, cararea a fost inchisa dupa ce doi muncitori au cazut in gol si au murit.

SURSA: http://www.mediasinfo.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…