Home Cei trei turişti rămaşi blocaţi în Bucegi au fost recuperaţi de salvamontişti

Cei trei turişti rămaşi blocaţi în Bucegi au fost recuperaţi de salvamontişti

3 min read
0
0
165

Cei trei turişti, doi bărbaţi şi o femeie, rămăşi blocaţi pe traseul Valea Adâncă, din Masivul Bucegi, au fost recuperaţi, sâmbătă seară, de salvamontişti, după o acţiune care a durat mai mult de şase ore.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, operaţiunea de recuperare a celor trei turişti a durat mai mult de şase ore, aceştia fiind duşi apoi de salvatorii montani până în staţiunea Buşteni.

Turiştii au cerut ajutorul salvamontiştilor, sâmbătă dimineaţă, după ce au constatat că nu mai pot nici să înainteze, nici să se întoarcă, fiind blocaţi pe munte într-o zonă extrem de dificilă din Masivul Bucegi.

Imediat după încheierea acestei operaţiunii, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină din nou, de această dată pentru recuperarea unei familii cu un copil mic, rămasă blocată pe traseul Jepii Mici, tot din Bucegi.

Potrivit sursei citate, din datele furnizate de familia care a solicitat intervenţia salvatorilor montani, copilul este rănit la un picior şi cu greu se poate deplasa.

De asemenea, o altă echipă de salvatori montani din Buşteni a intervenit pentru recuperarea turistei supraponderale căreia i s-a făcut rău pe traseul Jepii Mari din Bucegi, aceştia reuşind să ajungă la femeie.

La ora transmiterii acestei ştiri, femeia este transportată pe targă către staţiunea Buşteni.

O femeie în vârstă, supraponderală, care a urcat pe traseul Jepii Mari din Masivul Bucegi, a solicitat, sâmbătă după-amiază, ajutorul salvamontiştilor, după ce i s-a făcut rău pe munte.

SURSA: http://www.mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…