Home Breaking News Stiri interne Cel mic la schiat : vârstă, echipament, sfaturi şi preţuri (video)

Cel mic la schiat : vârstă, echipament, sfaturi şi preţuri (video)

8 min read
2
0
482

Ce moment mai potrivit ca acesta ca să îl iei pe cel mic la schiat, fie să cucerească pârtia alături de tine fie să înveţe cu un instructor principiile de bază ale sportului de iarnă.

Află citind mai jos când trebuie să dai copilul la schi, cât costă o şcoală de schi şi la cât te duce  un echipament de juniori.

Sfaturile personale nu lipsesc…

Când dai copilul la schi?

Un copil de 18 luni reuşeşte cel mult să meargă şontîc în ghete de schi pe zăpadă; din clipa în care stă în picioare în echipament de schi şi s-a obişnuit cât de cât cu zăpada poate fi introdus în arta schiatului. În general, instructorii sunt de părere că un copil trebuie să aibă în jur de 3-4 ani înainte să poată spune cu certitudine că schiază – în sensul că îi reuşesc întoarcerile şi îşi ia avânt din teleschi.

Este pregătit pentru un antrenament profesionist?

Şcolile de schi acceptă de obicei copiii de la vârsta de 4-5 ani. Până la acea vârstă majoritatea celor mici nu acordă atenţia necesară instrucţiunilor şi nici nu au forţa fizică de a termina antrenamentul. Totuşi, depinde de fiecare copil în parte şi sunt destule şcoli care au încorporate în programul lor o lecţie de obişnuire cu zăpada, pentru cei sub 3 ani.

Înainte de a-l da pe mâna unui instructor, observă dacă copilul se află în elementul lui afară, pe zăpadă şi pe pârtie, dacă are răbdare să primească sfaturi şi dacă poate sta o vreme separat de părinţi. În caz contrar, poate că ar trebui să mai aştepţi înainte să-l înveţi să schieze.

 • Sfat! Dacă vrei să îţi înveţi singur copilul să schieze, începe printr-o etapă de acomodare cu ghetele de schi. Cu cât va merge mai mult cu ghetele pe zăpadă, cu atât va întelege mai bine cum să se mişte pe pârtie şi îşi va dezvolta muşchii picioarelor. Cei mai mici nu strică să încerce înainte tubingul, datul cu sania şi alte activităţi care îl vor ajuta să se obişnuiască cu textura zăpezii şi vremea rece de afară

De ce are nevoie?

Strictul necesar pentru copilul tău include costum de schi – geacă impermeabilă şi pantaloni de fâş, mănuşi izolatoare, bocanci, cască – toate se găsesc în magazinele de profil. Echipamentul trebuie să aibă izolare termică, să asigure respirabilitate şi impermeabilitate.

Opţional, poţi să îi cumperi o pereche de schiuri de plastic, folosite la acomodare de juniori; chiar dacă nu sunt potrivite pe o pârtie de resort, merg perfect pentru câţiva paşi în parc şi chiar la urcatul dâmburilor mici

Preţuri juniori:

 • Costum schi: între 130 lei – 310 lei (în funcţie de dificultatea sportului şi performanţele proprii)
 • Jachete/pantaloni schi: 80 lei – 300 lei / în jur de 170 lei (preţul diferă în funcţie de calitatea materialul şi tehnologia folosită)
 • Schiuri/beţe: 350 lei Salomon, > 430 lei Wed’ze, în jur de 900 lei Atomic / 180 lei
 • schiuri şi beţe concepute special pentru copiii de 3-4 ani, altfel doar beţele de la 50 lei -180 lei (băţ telescopic)
 • Clăpari schi: puţin mai scumpi, o pereche porneşte de la 200 lei – 700 lei

În vacanţă, la schi

Când pleci în concediu la un resort de schi, nu trebuie să laşi copilul cu bunica; în schimb, interesează-te de ce servicii specifice pentru copii oferă – multe au inclus tubing şi patinaj. În România, cel mai mare resort de schi (în nr km pârtie) este la Cavnic, urmat de Muntele Mic şi Păltiniş. Vezi aici toate resorturile de schi din România.

Dacă copiii tăi sunt la vârsta schiatului serios, poţi să începi să te interesezi din timp ce fel de programe de schi pentru juniori există în zonă şi ce implică – instructorii ştiu cum să facă lecţiile distractive pentru copilul tău iar trainingul în grup îl va încuraja să persevereze.

! O oră de schi, lecţie privată/persoană costă în jur de 60-70 lei în timp ce un curs de schi (6 ore) ajunge şi la 350 lei.Preţul diferă în funcţie de numărul de persoane şi durata trainingului.

SURSA: http://www.gsp.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

2 Comments

 1. RICHEA

  23 ianuarie 2012 at 5:31 PM

  Initierea la Predeal si specializarea la Azuga.

 2. RICHEA

  23 ianuarie 2012 at 5:41 PM

  Lista resorturilor de schi din Romania publicata in acest material nu prea are nimic de a face cu realitatea. Cei de la skiinfo au preluat niste date eronate.
  Ar trebui sa le prezentam realitatea de la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…