Home Breaking News Stiri Externe Scurt metraje din filmul ortodox rusesc cu caracter moralizator-catehetic (video)

Scurt metraje din filmul ortodox rusesc cu caracter moralizator-catehetic (video)

3 min read
0
0
242

PILDE

Film ortodox rusesc

Filmul a fost realizat anul acesta, în 2011. Regizorul filmului este Vitalii Liubetkii. În rolurile principale joaca: Alexandr Tkacenok, Mihail Eisman, Elena Sidorova, Nichita Palicevskii, Andrei Volcek.

Filmul “Pritci” este realizat în cel mai ortodox mod, fiind produs de cel mai modern cinematograf ortodox din zilele noastre. În fiecare dintre cele trei episoade spectatorului i se pune în fata câte o pilda folositoare de suflet. Pildele sunt povestite cu o sinceritate asemanatoare celei pe care o au parintii cînd le citesc copiilor seara cîte o poveste.

Prima pilda “O ascultare iesita din comun” va propune sa reflectati asupra pacatului mândriei si asupra valorii mult superioare a smereniei crestine.

“Mîine îti dau binecuvântare sa mergi la cimitir, si atunci cînd vei vedea ca oamenii intra cu mortul în cimitir – batjocoreste mortul cu cele mai urîte cuvinte”, îi spunea staretul fratelui care intrase decurând în manastire. Dupa un astfel de început intrigant urmeaza o continuare nu mai putin interesanta.

A doua pilda e despre oamenii care Îl întreaba de fiecare data pe Dumnezeu: “Doamne, de ce nu ne auzi?“. Aceasta pilda uluitoare a fost scrisa la începutlul secolului al XX-lea de Sfîntul Vasile Kineseskii.

În a treia pilda se vorbeste despre o femeie care credea ca respecta întru totul Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos, citind toata ziua rugaciuni si frecventînd slujbele bisericii fara a savîrsi vreo fapta buna. Suntem atât de ocupati cu noi însine încât nu ne mai vedem unii pe altii, nu mai avem timp unii pentru altii  si astfel ne despartim de Hristos.

Filmul îti deschide o perspectiva noua de a întelege Patericul, o perspectiva care începe din viata de zi cu zi a fiecarui crestin.

Sursa: Ortodoxnews

 

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…