Home Cele mai frumoase trasee de weekend

Cele mai frumoase trasee de weekend

4 min read
0
0
386

Cauţi un loc unde să-ţi petreci un weekend plăcut cu familia primăvara asta? Cum zăpezile încep să se topească, pe oricare dintre traseele de mai jos ai apuca-o, nu vei fi dezamăgită!

Canionul Şapte Scări – Cabana Piatra Mare

Este un drum cu adevărat uimitor. Cheile Şapte Scări sunt cele mai mari şi mai spectaculoase din Munţii Piatra Mare şi au avantajul că pot fi parcurse într-o excursie de un weekend. Au o înălţime de 160 de metri.

Nu te strădui să numeri scările pe care le urci. Denumirea „Şapte Scări” provine de la cele şapte cascade care s‑au format în urma rupturilor de pantă. Cea mai înaltă cascadă are 35 de
metri şi o scară este instalată chiar în apropierea ei. E grozav s-o urci în timp ce apa cade în paralel cu o putere extraordinară.

Cum ajungi. Pentru a trece Canionul Şapte Scări, trebuie mai întâi să ajungi la Timişul de Jos. Traseul porneşte de la cabana Dâmbul Morii. La o oră de mers, te afli la baza canionului, iar după ce l-ai parcurs, ţi se întinde în faţă un drum de două-trei ore, care duce la Cabana Piatra Mare.

Peştera Ialomicioara – Cabana Padina

Pentru vizitarea Peşterii Ialomicioara, ar fi bine să-ţi rezervi cel puţin o oră. Adâncimea părţii ei accesibile este de 400 de metri. Grotele Mihnea Vodă, Decebal, Sf. Maria, a Urşilor, a Apelor şi a Altarului fascinează prin culoarele înguste şi prin pereţii „decoraţi” cu stalactite şi cu stalagmite.

Grota Urşilor este cea mai mare, cu 25 de metri înălţime şi 72 de metri lungime. Aici au fost descoperite schelete întregi de urşi ai cavernelor. Grota Altarului este punctul final al peşterii, stâncile fiind aşezate astfel încât dau senzaţia unui altar de biserică.

Cum ajungi. Din Buşteni, urci cu telecabina până la Babele (cota 2.200), unde te poţi opri să admiri Babele şi Sfinxul. Apoi, tot cu telecabina, până la Peştera. Coborâţi şi porniţi spre Cabana Padina, pe lângă Hotelul Peştera. Vei vedea un indicator spre peştera şi schitul Ialomicioarei.

Pentru excursii lipsite de griji

* Echipează-te corespunzător, căci muntele e schimbător.
* Păstrează la îndemână tel.Salvamontului: 0725.826.668
* Fă-ţi din timp o rezervare, dacă decizi să stai la o cabană.

SURSA: http://www.clickpentrufemei.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…